1. 11. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Tvorcovia a herci amerického seriálu Glee (2009) dostanú 22. novembra na udeľovaní Diversity Awards cenu za najlepší nový "odlišný" seriál roku 2009. Potvrdili to členovia poroty týchto ocenení. Seriál, ktorý je kombináciou muzikálu a komédie, vytvorila trojica Ryan Murphy, Brad Falchuk a Ian Brennan. Pojednáva o stredoškolskom speváckom súbore, ktorého členmi sú napríklad chlapec na invalidnom vozíčku, gay, Aziat alebo Afroameričanka s nadváhou. Cieľom tejto zvláštnej skupinky hrdinov je prekonať predsudky, ktoré voči nim panujú, a uspieť tak v škole aj v živote. Okrem seriálu Glee dostanú na udeľovaní Diversity Awards ocenenie aj americký herec kórejského pôvodu Justin Chon známy zo ságy Twilight alebo herečky Hope Olaide Wilson a Taraji P. Henson, ktoré sa spolu objavili vo filme I Can Do Bad All By Myself (2009) režiséra Tylera Perryho.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Pri útoku slona v Tanzánii zahynul britský sprievodca, ktorý spolupracoval na televíznom programe BBC pre deti - Serious Explorers. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP. Tri deti boli s filmovým štábom, keď došlo k útoku na 38-ročného Antona Turnera. Podľa BBC sú v poriadku a z oblasti ich letecky transportovali, presné miesto nešťastia spravodajská stanica neuviedla. Program Serious Explorers sa zaoberal slávnou cestou Davida Livingstona po Afrike, ktorá sa uskutočnila v 19. storočí. Výrobu programu teraz zastavili. Štyri ďalšie deti, ktoré tak isto boli v Tanzánii kvôli televíznemu seriálu, sa tiež vrátia do Veľkej Británie.

Copyright © TASR 2009