18. 12. 2009

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA

"Sme v pluralitnej spoločnosti. Niekto hádže slová, niekto vajíčka."

Jozef Rydlo

"Sme civilizovaní ľudia, žijúci v civilizovanej krajine. Preto by aj spôsoby, ktorými vyjadrujeme svoj nesúhlas s politickým oponentom, mali byť civilizované. Hádzanie vajíčok, či čohokoľvek iného na oponenta, za takýto nepovažujem. Vajíčka patria do kuchyne, nie do verejnej diskusie."

Vladimír Palko

" Smer sa za tie štyri roky navyše ideologicky vyprofiloval. Nepochybne k tomu dopomohlo aj vytvorenie čisto pravicovej vlády v roku 2002. Občania mohli jasne vidieť, čo v praxi znamená pravicová politika – v ekonomike, spoločenskej sfére, národných otázkach, v oblasti zdravotníctva, školstva a kultúry. Vznik inštitútu ASA bol dôkazom, že Smer svoju ideologickú profiláciu berie vážne a pracuje na nej systematicky. Napokon, hľadanie nových sociálnodemokratických odpovedí na „otázky doby“ menili i tvár európskej sociálnej demokracie a aj tento proces ovplyvňoval ideologickú profiláciu Smeru. A mimoriadne dôležitým krokom sa ukázala byť integrácia drobných a bezvýznamných ľavicových strán do jedného celku. Doteraz najvýznamnejšiu časť prvého desaťročia života Smeru predstavuje obdobie po júni 2006. Osud SDĽ ukázal, že rozhodujúcou skúškou každej, a najmä ľavicovej politickej strany, nie je akokoľvek dlhý pobyt v opozícii, ale akokoľvek krátky pobyt vo vláde. A už fakt, že Smer sa nebojí ani vysvedčenia, ktoré pri urnách vystavujú voliči, svedčí o tom, že príbeh slovenskej sociálnej demokracie má veľkú budúcnosť."

Braňo Jakub Onduš Topol

"Očakávame, že riaditeľom by sa mala stať skutočná umelecká osobnosť, ktorej kvality sú nesporné. Vystúpenie niektorých kandidátov vyzeralo tak, že by mohli mať šancu riadiť divadlo. Ale nenašiel sa ani kandidát, ktorý by mal 80-percentnú podporu. Pri každom sme zvažovali rôzne hľadiská, najdôležitejšie boli život a dielo."

Peter Kováč

" Chcem, aby mladý moslim miloval Francúzsko, keď tu žije, našiel si prácu, nepoužíval slang a nenosil čiapku otočenú dozadu". Nadine Moranová, druhá ministerka pre rodinu a jednotu spoločnosti Francúzska

"Z môjho pohľadu ako primátora mesta vidím práve v kasíne najväčší problém a považujem za nevyhnutné vyjadriť svoju požiadavku, že zábavný projekt podporujem, ale budem žiadať investora o to, aby kasíno z tohto projektu vypustil."

Andrej Ďurkovský

"Opakujem všetkým, aby zostali pokojní a sebaistí. Láska vždy zvíťazí nad žiarlivosťou a nenávisťou."

Silvio Berlusconi

"S výsledkom sú určite spokojnejší slovenskí tréneri, ale pod výsledok sa podpísalo takmer 30 našich trestných minút. Niektorým vylúčeniam som sa nestačil čudovať. Za takejto situácie mohli Slováci vyhrať iba doma. Ak by sa hralo v Minsku a pískali by naši rozhodcovia, určite by Slováci nezvíťazili."

Michail Zacharov ,tréner Bieloruska