18. 12. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Traja zamestnanci maďarskej štátnej televíznej stanice MTV začali držať protestnú hladovku. Týmto spôsobom chcú protestovať proti údajnej cenzúre spravodajstva zo strany súčasnej vlády premiéra Viktora Orbána. Šéfa spravodajstva MTV ešte vo štvrtok prepustili po tom, ako ho obvinili z cenzúry, "hladovkárom" to však nestačí a žiadajú vyhodenie aj ďalších ľudí. Hovorca stanice však informoval, že v tejto súvislosti už neplánujú ďalšie prepúšťania a celú hladovku označil za politicky motivovavanú.
Známy americký moderátor a komik Jimmy Kimmel požiadal divákov svojej šou Jimmy Kimmel Live!, aby svojim potomkom dali vianočné darčeky, ktorými ich poriadne sklamú. Medzi nimi boli napríklad napoly zjedené sendviče či konzervy fazule. Ich následné nahnevané či smutné reakcie nakrútili a uverejnili na portáli YouTube.com, kde si ich pozreli milióny ľudí. Niektoré deti sa rozplakali, iné hádzali darčeky na zem a jedno dokonca svojim rodičom povedalo, že ich nenávidí. Väčšina divákov sa na videách zabávala a len niekoľko ľudí upozornilo na to, že podľa nich deťom môžu takéto vtipy ublížiť. V období Halloweenu mali podobný úspech videá, v ktorých rodičia na Kimmelov podnet povedali svojim potomkom, že im zjedli všetky sladkosti, ktoré podľa amerického zvyku dostali 31. októbra. Informácie pochádzajú z webovej stránky http://www.hollywoodreporter.com/.
© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.