19. 5. 2012

ART FILM FEST NEWS

ART FILM FEST NEWS








Český herec Miroslav Donutil bude ďalšou osobnosťou, ktorá si v rámci Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest v Trenčianskych Tepliciach (16.–23.6.) prevezme prestížne ocenenie Hercova misia. Informovala o tom PR manažérka agentúry Forza Zuzana Čižmáriková.
„Vo festivalovom parku vlastnoručne pripevní mosadznú plaketu so svojím menom nový nositeľ Hercovej misie – jeden z najobľúbenejších českých hercov Miroslav Donutil. Jeho meno sa pridá k osobnostiam ako napríklad Franco Nero, Jean-Paul Belmondo, Gina Lollobrigida, Geraldine Chaplin či Omar Sharif, ktorí sú tiež držiteľmi Hercovej misie,“ uviedla Čižmáriková s tým, že ocenenie Zlatá kamera za mimoriadny prínos do kinematografie poputuje tento rok do rúk jedného z najuznávanejších ruských režisérov, ktorý prerazil aj v Hollywoode, Andreja Michalkova Končalovského.
"Mená ďalších ocenených zverejní viceprezident Art Film Festu a riaditeľ Hercovej misie a Zlatej kamery Peter Hledík na tlačovej konferencii pred začiatkom festivalu,“ doplnila Čižmáriková.



Copyright © TASR 2012