21. 8. 2012

Ako dostať ľudí do basy

Ako dostať ľudí do basy


Medzinárodnú skupinu hackerov Anonymous, ktorá pôsobí aj na Slovensku, nahnevala skutočnosť, že spoločnosť M77 Group plánuje zaviesť zákazníkom služieb Skylink a CS Link poplatky, aj keď na to zrejme nemá nárok. Všeobecné obchodné podmienky platiace pre zákazníkov, ktorí si zakúpili tieto služby medzi 1. marcom a 1. októbrom 2008, totiž podľa Slovenskej obchodnej inšpekcie (SOI) neumožňujú zmenu cenníka. Skupina Anonymous je z nečinnosti dozorného orgánu rozhorčená a plánuje preto ako odvetu napadnúť weby prevádzkovateľov satelitného vysielania a SOI.
Jeden z členov Anonymous sa pre agentúru SITA vyjadril, že v prípade neúspechu budú hľadať iné spôsoby, ako pomôžu ľuďom vyhnúť sa spoplatneniu. Hackeri plánujú informovať širokú verejnosť o možnostiach prepálenia prijímačov alebo samotných kariet. "Ďalej bude skupina pracovať na návodoch pre verejnosť, ako využiť naplno možnosti zdieľania kariet cez internet," uzavrel predstaviteľ skupiny Anonymous.


©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.