21. 8. 2012

Zomrela Phyllis Dillerová


Zomrela  Phyllis Dillerová




Americká situačná komička a zabávačka Phyllis Dillerová, ktorá sa ako prvá z hviezd odvážila otvorene hovoriť o kozmetickej chirurgii v Hollywoode, zomrela v pondelok počas spánku vo svojom domove v Los Angeles. Mala 95 rokov.
V televízii Fox News to oznámil jej agent Fred Wostbrock. Zdôraznil, že bola priekopníčkou: ako vôbec prvá situačná komička vyšliapala cestu do sveta zábavy - v ktorom dovtedy dominovali muži - ďalším ženám.
Vyštudovaná pianistka a matka šiestich detí si začala budovať hereckú kariéru až ako 37-ročná, v 50. rokoch minulého storočia. Žartovala o svojom vzhľade, manželstve, varení a chirurgickom vylepšovaní vzhľadu - podľa vlastných slov absolvovala vyše 20 plastických chirurgií. V americkej televízii bola hviezdnou stálicou od 50. až po 80. roky.
Barbra Streisandová v reakcii na jej úmrtie vyhlásila: "Zbožňovala som ju. Mala úžasného ducha, ktorý bol pre mňa skvelý."
Podobne sa na Twitteri vyjadril aj televízny moderátor Larry King, ktorý Phyllis Dillerovú označil za "jedného z najzábavnejších ľudí", akých kedy stretol. Svoje vyjadrenia poskytli médiám aj mnohé ďalšie známe osobnosti, napríklad speváčka Cher či Dillerovej nasledovníčka, sólová komička, televízna moderátorka a herečka Ellen DeGeneres.
Agentúra Reuters zverejnila aj niekoľko príkladov vtipných citácií zosnulej:
"Strašne rada chodím k lekárovi. Kde inde by sa na mňa muž pozrel a povedal mi - vyzleč(te) sa?"
"To, že starnete, zistíte, keď vám niekto pochváli topánky z krokodílej kože a vy ste naboso."
"Domáce práce vás nezabijú, ale načo to skúšať?"
"Nech vyzeráte akokoľvek, manželstvo uzavrite s mužom svojho veku - keď vám bude ubúdať na kráse, jemu bude slabnúť zrak."
"Buďte dobrí k svojim deťom, pretože oni vám budú vyberať domov dôchodcov."



Copyright © TASR 2012