9. 10. 2012

RVR NEWS

RVR NEWS



Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá bude voliť troch nových členov Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR). Kandidáti na člena RVR sa môžu prihlásiť do 13. novembra.
Voľba nových členov vyplýva z faktu, že sa 15. decembra 2012, resp. 26. januára 2013 končí funkčné obdobie trom súčasným členom RVR. V záujme zachovania kontinuity uznášaniaschopnosti bude potrebné zvoliť troch nových členov Rady.
Návrhy kandidátov môžu predkladať poslanci, profesijné inštitúcie a občianske združenia pôsobiace v oblasti audiovízie, hromadných informačných prostriedkov, kultúry, vedy, vzdelávania, športu, registrované cirkvi a náboženské spoločnosti a občianske združenia občanov so zdravotným postihnutím.
Predkladané návrhy musia spolu so sprievodným listom navrhovateľa obsahovať meno a priezvisko kandidáta, titul, dátum narodenia, bydlisko, vzdelanie, adresu zamestnávateľa, funkciu v zamestnaní, telefonický kontakt, štruktúrovaný životopis a čestné vyhlásenie kandidáta podľa priloženého vzoru. Okrem uvedeného je potrebné predložiť výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace.
Návrh kandidátov na člena RVR spolu s požadovanými prílohami treba zaslať Výboru NR SR pre kultúru a médiá v uzatvorenej obálke s označením "Voľba členov Rady pre vysielanie a retransmisiu" do 13. novembra 2012, najneskôr do 16. hodiny. Prihlášky, ktoré budú doručené po uvedenom termíne, nebudú zaradené do voľby členov Rady.
TASR poskytol informáciu odbor komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR.

Copyright © TASR 2012