20. 11. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS





Miestny veliteľ palestínskej militantnej organizácie Islamský džihád včera zahynul pri izraelskom nálete na výškovú budovu v centre meste Gaza, v ktorej sídlia aj mnohé medzinárodné médiá. Oznámil to zdroj z Islamského džihádu, ktorý citovali tlačové agentúry Reuters a Associated Press.
Nálet v centre palestínskej Gazy bol súčasťou silnejúcej šesťdňovej ofenzívy izraelskej armády, ktorej cieľom je zastaviť raketovú paľbu radikálneho palestínskeho hnutia Hamas na Izrael. Ide už o druhý letecký útok na túto budovu za dva dni. Televízny kanál Hamasu, al-Aksá, sa nachádza na najvyššom poschodí.
Islamský džihád poslal novinárom textovú správu, že pri nálete prišiel o život Rámiz Harb. Bol popredným predstaviteľom militantného krídla tejto organizácie, nazvaného Brigády al-Kuds.
Miestni obyvatelia si najprv mysleli, že mŕtvym mužom je majiteľ predajne počítačov na treťom poschodí budovy v centre mesta.

Z tejto budovy vysiela aj britská spravodajská televízia Sky News a saudskoarabská televízna stanica al-Arabíja. Väčšina žurnalistov však opustila kancelárie už po prvom nedeľnom izraelskom nálete.



Copyright © TASR 2012