21. 4. 2013

GLAAD Media Awards

GLAAD Media Awards




Organizácia pre monitorovanie obrazu gejov a lesieb v médiách (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation - GLAAD) v sobotu znova udeľovala GLAAD Media Awards. Po marcovom newyorskom ceremoniáli sa tentoraz galavečer konal v Los Angeles. Moderátorkou podujatia bola herečka, scenáristka a režisérka Drew Barrymore. Ocenenie pre výnimočný film so širokou distribúciou si na ňom prevzali tvorcovia snímky Charlieho malé tajomstvá (2012), ktorá je adaptáciou rovnomenného románu od Stephena Chboského. Ten film dokonca aj režíroval a napísal k nemu i scenár. V romantickej dráme si zahrali Emma Watson, Logan Lerman, Mae Whitman, Ezra Miller, Nina Dobrev či Paul Rudd.
Cenu pre výnimočný komediálny seriál získali tvorcovia seriálu The New Normal (2012), v kategórii televíznych filmov a minisérii triumfoval American Horror Story. Advocate for Change Award si v hoteli JW Marriott prevzal bývalý americký prezident Bill Clinton. Počas ďakovnej reči povedal, že bude vo svojich aktivitách pokračovať až dovtedy, kým všetci ľudia, ktorí sa milujú, nebudú mať možnosť sa legálne zosobášiť. "Sme menej rasistickí, menej sexistickí, menej homofóbni, no máme jeden nový problém - nechceme byť obklopení nikým, kto s nami nesúhlasí," uviedol Clinton, ktorého prišla podporiť aj dcéra Chelsea. Ďalšiu špeciálnu cenu Stephen F. Kolzak Award si počas galavečera prevzal právny obhajca hviezd Steve Warren, ktorého predstavila slávna dvojica Leonardo DiCaprio a Charlize Theron. Tretí ceremoniál GLAAD Media Awards bude 11. mája v San Franciscu.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.