24. 4. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Zamestnanci jedinej tvrdo opozičnej súkromnej televíznej stanice na Ukrajine v stredu vstúpili do štrajku. Chcú tým protestovať voči náhlej zmene svojho majiteľa, pričom sa obávajú, že ich novým vlastníkom bude prekážať kritika ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča. Stanica TVi vznikla v roku 2008 a ako jediná vo svojom spravodajstve tvrdo kritizuje najpálčivejšie problémy krajiny vrátane vyšetrovania vysoko postavených vládnych predstaviteľov a podozrení z toho, že sa vyhýbajú plateniu daní. V čase, keď jej zamestnanci ohlásili štrajk, však vysielala prevažne len teleshopingovú reklamu.
Stanicu teraz prevzal americký podnikateľ narodený na Ukrajine Alexander Altman. Predtým ju vlastnili dvaja vehementní kritici Kremľa a ruského prezidenta Vladimira Putina - Konstantin Kagalovsky a Vladimir Gusinsky. Prvý z nich je bývalým spoločníkom uväzneného niekdajšieho miliardára Michaila Chodorkovského, zatiaľ čo Gusinsky je bývalý ruský mediálny magnát.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.