25. 4. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
 

Súd vo Francúzsku začal vyšetrovanie fotografa a vydavateľstva, ktoré zverejnilo nepovolené zábery zachytávajúce manželku britského princa Williama Catherine, vojvodkyňu z Cambridgeu, bez vrchného dielu plaviek.
Zábery sa vlani objavili v septembrovom čísle francúzskej mutácie britského týždenníka Closer. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na prokuratúru v meste Nanterre.
Jej hovorkyňa Caroline Chassainová uviedla, že fotograf, jeho zamestnávateľ - denník La Provence, ako aj vydavateľstvo Mondadori Magazines France sú vyšetrovaní ohľadom možného trestného zneužitia inkriminovaných záberov.
Kým ich však obžalujú v rámci vyšetrovania prípadu zahŕňajúceho členov britskej kráľovskej rodiny, môže uplynúť niekoľko mesiacov. Zrnité zábery vojvodkyne považuje Buckinghamský palác za nevkusné porušenie súkromia.

Copyright © TASR 2013




Postavičky z animovaného seriálu Veselá farma (2007) vrátane obľúbenej ovečky Shauna sa na jar 2015 ukážu v celovečernom filme. Divákov čaká dobrodružstvo Shauna a jeho zvieracích kamarátov, ktorí sa vyberú do mesta, aby zachránili svojho farmára. Film v réžii Richarda Starzaka a Marka Burtona nakrútia technikou stop-motion. "Shaun a jeho kamaráti majú obrovské množstvo fanúšikov na celom svete," uviedol David Sproxton, výkonný predseda filmového štúdia Aardman Animations, ktoré stojí za Veselou farmou. "Veľmi sa tešíme, že tieto postavy budeme môcť využiť vo väčšom dobrodružstve na plátne," dodal. Aardman Animations má na konte aj snímky Slepačí úlet (2000), Wallace & Gromit: Prekliatie králikolaka (2005) alebo Piráti! (2012).
Ovečku Shauna diváci mohli spoznať v oscarovom krátkometrážnom filme Wallace & Gromit: A Close Shave (1995). V roku 2007 sa stala hlavnou hviezdou animovaného seriálu Veselá farma, ktorého pôvodný názov znie Shaun the Sheep. Jeho tretia séria odštartovala 25. februára a vysielajú ho vo viac ako 170 krajinách.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.