22. 8. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 


Ruská vládou dotovaná televízna stanica Russia Today musela vo štvrtok riešiť dilemu, ako sa zachovať v súvislosti s kontroverznou legislatívou zakazujúcou propagáciu homosexuality. Americký novinár James Kirchick sa totiž v jej priamom prenose nečakane zastal ruských aktivistov demonštrujúcich za práva gejov a lesbičiek. Hovoril pritom o "strašnej homofóbii v Rusku".
Novinár sa objavil vo vysielaní prostredníctvom telemostu zo švédskeho Stockholmu, odkiaľ mal komentovať proces s Bradley Manningom stojacim za zverejnením tajných diplomatických depeší portálom WikiLeaks. Kirchick, oblečený do dúhových trakov, však namiesto toho moderátorov RT obvinil z napojenia na Kremeľ a pustil sa do kritiky nedávno schváleného zákona zakazujúceho šírenie "homosexuálnej propagandy". Réžia ho neskôr stiahla z vysielania s odôvodnením, že sa odmietal venovať diskusii o Manningovi.
Schválená norma zakazuje propagáciu "netradičných sexuálnych vzťahov" ako aj homosexuálnych podujatí. Porušením zákona bude aj tvrdenie, že homosexuálny zväzok je rovnocenný s heterosexuálnym. Nový zákon podľa kritikov povedenie k ešte väčšej represii voči gejom a lesbičkám. Odporcovia tvrdia, že hlavným cieľom legislatívy nie je ochrana detí, ale okresanie práv homosexuálov. Za porušenie zákona môžu úrady udeliť pokutu až 100 000 rubľov (2500 eur) pre jednotlivcov a až milión rubľov (25 000 eur) pre organizácie.

 


V pokračovaní akčnej komédie 21 Jump Street (2012) sa po boku Channinga Tatuma a Jonaha Hilla predstaví aj syn Kurta Russella Wyatt. Snímku s názvom 22 Jump Street bude opäť režírovať dvojica Phil Lord a Chris Miller, zatiaľ čo úlohy policajtov v utajení si zopakujú Tatum a Hill. Zmení sa akurát prostredie, v ktorom sa príbeh odohráva, a to zo stredoškolského na vysokoškolské. Russell by sa vo filme mal predstaviť ako hlavný podozrivý, ktorý sa zoznámi s Tatumovou postavou.
Wyatt Russell je synom spomínaného Kurta Russella a nemenej slávnej Goldie Hawn. Svoj herecký debut absolvoval ešte ako chlapec v roku 1998 v snímke Žoldnier: Légia skazy. Vlani sa predstavil ako hokejista v komédii Judda Apatowa Štyridsiatka na krku a diváci ho mohli vidieť aj v snímkach ako Kovboji a votrelci (2011) či Láska a česť (2013).

 

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.