17. 10. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Spoločnosti 21st Century Fox a Deutsche Fussball Liga (DFL) dnes oznámili uzavretie niekoľkých viacročných zmlúv na vysielanie futbalovej Bundesligy pre stovky miliónov fanúšikov v Severnej a Južnej Amerike, Európe a Ázii prostredníctvom globálnej siete televíznych staníc spoločnosti 21st Century Fox.
Tieto zmluvy na vysielanie boli uzavreté na päť rokov v Ázii a na americkom kontinente a na dva roky pre Európu. Podrobnosti o finančnej transakcií neboli zverejnené.
Zmluvy sa týkajú globálnej distribučnej siete spoločnosti 21st Century Fox v oblastiach ako sú Spojené štáty americké, Brazília, Kanada, Čína (v angličtine), Indonézia, Taliansko, Japonsko, Mexiko, Holandsko a mnoho ďalších.
Celkovo zmluvy zahŕňajú 80 krajín alebo území na štyroch kontinentoch a týkajú sa troch divízií spoločnosti 21st Century Fox: Fox International Channels, Fox Sports a Sky Italia. Na základe podmienok týchto zmlúv získa spoločnosť 21st Century Fox exkluzívne práva, okrem určitých vyhradených práv na vysielanie Bundesligy na americkom kontinente a v Ázii – okrem Indie a Oceánie – spolu s Talianskom, Holandskom a Belgickom.
Zmluvy, ktoré nadobudnú platnosť v sezóne 2015-’16, zahŕňajú práva na všetkých 306 Bundesligových zápasov ročne, spolu so súťažou DFL-Supercup a Bundesliga Relegation Playoffs. Okrem toho získa spoločnosť 21st Century Fox práva na distribúciu digitálneho obsahu vrátane schopnosti vysielať DFL prostredníctvom nových i existujúcich online televíznych staníc spolu s mobilnými zariadeniami v zmluvných oblastiach.
„Ako na ihrisku, tak i mimo neho sa Bundesliga zaradila medzi najprestížnejšie futbalové súťaže na svete,“ hovorí James Murdoch, zástupca COO spoločnosti 21st Century Fox. „Tešíme sa na partnerstvo s DFL v nasledujúcich piatich rokoch, čo umožní rozšírenie nášho jedinečného globálneho portfólia športových kanálov a sprístupnenie značky Bundesliga v každom kúte sveta.“
Christian Seifert, generálny riaditeľ DFL Deutsche Fussball Liga, dnes uviedol: „Tieto zmluvy sú dôkazom toho, že Bundesliga sa oprávnene zaradila medzi top medzinárodné športové udalosti. Spoločnosť 21st Century Fox je globálny partner, ktorý môže sprístupniť nemecký futbal celému svetu a rozvoj do budúcna. Vítame tieto zmluvy ako výraz viery v ďalší rozvoj Bundesligy v nadchádzajúcich rokoch.“
Nové zmluvy znamenajú pre spoločnosť 21st Century Fox aj výhodu z dôvodu, že spoločnosť Sky Deutschland je oficiálnym partnerom a poskytovateľom domáceho vysielania Bundesligy v Nemecku. Produkčné zdroje Sky Deutschland fanúšikom zaručia komplexné pokrytie zápasov Bundesligy a odborné komentáre prezentované v štýle prispôsobenom jednotlivým regiónom.
O spoločnosti DFL Deutsche Fussball Liga
Hlavnými funkciami spoločnosti DFL Deutsche Fussball Liga je organizovanie a marketing profesionálneho futbalu v Nemecku. Spoločnosť bola založená v máji 2001 a jej aktivity sú rôznorodé. Organizuje harmonogram zápasov, ktorý musí mať bezproblémový priebeh, musí byť vyvážený a musí predstavovať atraktívnu súťaž profesionálov v nemeckej lige. Kľúčovým prvkom DFL je licencovanie 36 profesionálnych klubov v Bundeslige 1 a Bundeslige 2 a ďalšie posilňovanie značky Bundesligy ako centrálneho piliera stratégie DFL. Pokračujúci vývoj a marketing „domácich“ produktov je súčasťou tejto stratégie a DFL sa v tomto zmysle stala poskytovateľom obsahu. Strategické riadenie značky v národnom i medzinárodnom kontexte ako základ ďalšieho rastu príjmov z marketingu je súčasťou každodenných operácií DFL.



Britská modelka Kate Moss bude prispievať do britskej verzie magazínu Vogue. Jej prvý článok by mal vyjsť v niektorom z jesenných vydaní. Tridsaťdeväťročná manželka hudobníka Jamieho Hinca s periodikom v minulosti už spolupracovala niekoľkokrát, pričom na jeho obálke sa od roku 1993 objavila 33-krát. "Som nesmierne rada, že Kate s nami bude spolupracovať aj takýmto spôsobom. Myslím, že bude úžasné vidieť, ako vo Vogue bude využívať jej bezpochyby brilantný zmysel pre štýl a hlboké vedomosti v oblasti módy. Na našu spoluprácu sa skutočne teším," vyjadrila sa šéfredaktora britského Vogue Alexandra Shulman.
Kate Moss sa začala pohybovať v modelingu na konci 80. rokov minulého storočia. Známou sa stala aj vďaka súkromnému životu. Medzi jej partnerov patrili napríklad Johnny Depp či britský hudobník Pete Doherty. V roku 2011 sa jej manželom stal Jamie Hince z formácie The Kills. Magazín Forbes ju minulý rok zaradil na druhé miesto v rebríčku najlepšie zarábajúcich modeliek na svete a časopis Time ju v roku 2007 zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí sveta.



Nakrúcanie filmu inšpirovaného seriálom Vincentov svet (2004 - 2011), na ktorom sa ako producent podieľal herec Mark Wahlberg, museli podľa jeho slov odložiť "pre nenásytnosť". Ešte v januári sa pritom Američan nechal počuť, že snímka by mohla mať premiéru v apríli alebo máji 2014. Na to, kedy sa film dostane do kín, sa Wahlberga spýtali aj počas rozhovoru pre portál TMZ. "Vtedy, keď tí ľudia prestanú byť takí nenásytní. Je to jeden z tých prípadov, že keď bude mať film úspech, zarobíme na tom oveľa viac a všetci budú chcieť viac peňazí," odpovedal 42-ročný herec. Len nedávno sa totiž objavili informácie, že herci Adrian Grenier a Jeremy Piven, ktorí stvárnili v seriáli dve z hlavných postáv - Vincenta a Ariho, sa snažili pre seba dohodnúť výhodnejšie zmluvy za účasť na projekte.
Mark Wahlberg sa stal známym ako líder formácie Marky Mark and the Funky Bunch. Hereckú kariéru odštartoval v roku 1993 v televíznom filme Nebezpečná učiteľka a následne sa ukázal napríklad v snímkach Zobuďte sa, vojaci! (1994), Basketbalistov denník (1995), Hriešne noci (1997), Traja králi (1999), Dokonalá búrka (2000), Planéta opíc (2001), Lúpež po taliansky (2003), Štyria bratia (2005), Ostreľovač (2007), Noc patrí nám (2007), Udalosť (2008), Max Payne (2008), Pevné puto (2009), Fízli zo zálohy (2010), Macík (2012), Kontraband (2012) či Pot a krv (2013). Za herecký výkon vo filme Na druhej strane (2006) a produkciu športovej drámy Fighter (2010) ho nominovali na Oscara. Štvornásobný otec mal už od detstva problémy so zákonom, pričom ako 13-ročný bol závislý od kokaínu. Tiež má na konte viaceré útoky s rasovým motívom a svoj problémový život sa rozhodol zmeniť až po tom, ako sa dostal do väzenia.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Štátna turecká televízia (TRT) začala preverovať 15 prípadov, v ktorých jej zamestnanci pri protivládnych demonštráciách údajne šírili cez sociálne siete provokatívne výzvy, alebo nabádali k násiliu. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.Podľa názoru TRT tak zamestnanci - sympatizujúci s protivládnymi protestmi - prekročili hranicu v súvislosti so slobodou názoru, a tiež porušili zákony. Ako uviedli turecké noviny Hürriyet Daily News, očakáva sa, že títo ľudia dostanú výpoveď.
Medzinárodné a turecké novinárske zväzy sa odmietavo vyjadrovali k tomu, že kritickí reportéri boli v súvislosti s protestmi prepustení, alebo nútení k výpovedi. Tureckej vláde sa opakovane vyčíta, že obmedzuje slobodu tlače, čo však Ankara odmieta.


Televízia Sky News Arabia dnes oznámila, že stratila kontakt s jedným zo svojich novinárskych tímov v sýrskom meste Aleppo. Informovala o tom agentúra AP.
      Vo svojom vyhlásení televízia uviedla, že reportér Ishák Moktar, kameraman Sámir Kassáb a ich sýrsky šofér - ktorého meno na žiadosť rodiny televízia nezverejnila - sú nezvestní od utorňajšieho rána.
      Šéf Sky News Arabia Nart Búran povedal, že novinársky tím mal za úlohu sústrediť sa na humanitárne aspekty sýrskeho konfliktu v Aleppe. V meste prebiehajú od polovice minulého boja krvavé boje medzi vládnymi silami a povstalcami.
      Televízna stanica požiadala o akékoľvek informácie o svojom tíme a o pomoc so zaistením jeho bezpečného návratu.



Copyright © TASR 2013