14. 12. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký spevák a multiinštrumentalista Prince sa objaví v epizóde seriálu New Girl (2011). Päťdesiatpäťročný autor hitu Purple rain vraj kontaktoval producentov seriálu s tým, že by mohli nakrútiť scény podobné pyžamovým párty, ktoré nedávno zorganizoval v jeho štúdiu Paisley Park. Tvorcovia súhlasili a tak si Prince zahrá v seriáli, v ktorom účinkujú aj Zooey Deschanel, Jake Johnson či Max Greenfield. Televízna spoločnosť Fox by mala epizódu odvysielať 2. februára.
Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, vydal svoj debutový album s názvom For You v roku 1978. Odvtedy vydáva nové nahrávky takmer každý rok. Medzi jeho najznámejšie hity patria skladby When Doves Cry, Let's Go Crazy, Kiss, Cream, The Most Beautiful Girl In The World alebo 1999. Na svojom konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus i Oscara. Je tiež držiteľom Billbord Icon Award. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias. 



Podľa Európskej futbalovej únie (UEFA) sledovalo tohtoročné májové finále Ligy majstrov medzi Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund 172,6 milióna divákov. Toto číslo je o päť miliónov vyššie než vo finále v roku 2012, ale nižšie ako v roku 2011, keď triumf FC Barcelona videlo 179 miliónov ľudí. Najsledovanejším športovým podujatím v nedávnej minulosti bolo finále majstrovstiev sveta 2010, ktoré podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) videlo 530,9 milióna priaznivcov.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.