18. 3. 2014

MEDIA NEWS


 
Americký rapper a producent Kanye West dostal za napadnutie fotografa Daniela Ramosa dvojročnú podmienku. Okrem toho musí absolvovať 24 sedení s terapeutom na zvládanie hnevu, 250 hodín verejnoprospešných prác a zaplatiť fotografovi škodu na jeho fotoaparáte.
West a Ramos sa dostali do potýčky vlani 19. júla na letisku v Los Angeles, keď rapper prechádzal okolo skupiny fotografov, zrazu sa obrátil na jedného z nich a povedal: "Vy sa ma snažíte dostať do problémov, aby som na vás vybehol a musel vám zaplatiť 250-tisíc dolárov." Následne napadol Ramosa, ktorého museli ošetriť v nemocnici. Westa obžalovali z napadnutia a pokusu o krádež, druhé menované obvinenie však neskôr stiahli. Rapper na súde nepoprel, že sa skutok stal, no svoju vinu nepriznal.
Tridsaťšesťročný Kanye West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Neskôr produkoval skladby pre interpretov ako Jermaine Dupri, Foxy Brown alebo Goodie Mobb. Známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint rappera Jay Z. Svoj debutový štúdiový album The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010) a Yeezus (2013). So spomínaným Jay Z okrem toho nahral album Watch The Throne (2011). Medzi najväčšie hity 21-násobného držiteľa Grammy patria skladby Jesus Walks, Gold Digger, Diamonds From Sierra Leone, Stronger, Love Lockdown, Heartless alebo All Of The Lights. West, ktorý vedie vlastné vydavateľstvo G.O.O.D. Music, má na konte aj tri Brit Awards alebo sedem BET Awards.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.