18. 3. 2014

Vyhlásenie R. Fica k dnešnej diskusii denníka SME a týždenníka Trend


Vyhlásenie R. Fica 
k dnešnej diskusii denníka SME a týždenníka Trend 

Predseda vlády a kandidát na prezidenta Robert Fico sa rozhodol nezúčastniť sa na diskusii denníka SME a týždenníka TREND. Dôvody sú už verejnosti dobre známe. Denník SME v minulosti opakovane nepravdivo a zavádzajúco informoval o tom, že Robert Fico podporil režim Viktora Janukovyča na Ukrajine, pričom premiér jasne povedal, že ľutuje nepodpísanie asociačnej dohody medzi Ukrajinou a EÚ. Rovnako denník SME klamal, že v kaštieli v Rusovciach bude služobný byt prezidenta, pričom takýto zámer sa v žiadnych dokumentoch o rekonštrukcii tohto objektu nenachádza. Denník SME sa neospravedlnil a neuverejnil ani opravu týchto nepravdivých skutkových tvrdení, čím porušil zákon.
      Vrcholom "profesionáleho" prístupu denníka SME k premiérovi bolo, keď tesne pred prvým kolom voľby prezidenta denník uverejnil fiktívny rozhovor s R. Ficom, umelo pozliepaný z rôznych zdrojov a rôznych časových období.
      Nie je pravda, ako tvrdí SME, že R. Fico sa bojí komunikovať. Naopak, premiér prijal pozvanie do diskusií všetkých ostatných médií. Výnimkou urobil len v prípade denníka SME, a to z vyššie uvedených relevantných dôvodov.

Vyhlásenie R. Fica zaslal Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.