18. 4. 2014

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA
„Osobne som presvedčený, že budeme asi pokračovať v rozpočtovom provizóriu. Schválený síce bol, lenže na rozpočet sú isté zákonné požiadavky a podľa našich pracovníčok z úradu tie zákonné požiadavky neboli splnené. Čiže my tento rozpočet, keďže bol schválený, pošleme na ministerstvo financií, počkáme na vyjadrenie ministerstva a uvidíme ďalej. Keby aj neboli v rozpočte na to peniaze, že by sme sa nakoniec naozaj s poslancami nedohodli, tak nevidím problém zafinancovať mesačník Náš kraj to aj z iných zdrojov ako z krajských.“
Marian Kotleba

„ Slovensko by sa nemalo dať vtiahnuť do strategickej studenej vojny Bruselu s Ruskom .Za destabilizáciou Ukrajiny a eskaláciou napätia medzi ňou a Ruskom môžu stáť imperiálne záujmy európskeho establišmentu snažiaceho sa udržať si svoje nezmenené mocenské pozície aj po májových voľbách do Európskeho parlamentu. Súčasné centristické vedenie Európskej únie pravdepodobne konflikt na Ukrajine cielene nielen vyvolalo, načasovalo, ale ho aj ďalej živí, hoci riskuje politický, ekonomický a možno aj lokálny vojenský konflikt s Ruskom. Za týmto plánom stoja obavy unionistov z možnej povolebnej straty väčšiny v Európskom parlamente a teda aj v Európskej komisii. Dôvodom je podľa neho rastúci vplyv reformných a euroskeptických strán v Európe pred májovými voľbami.Cielené vzbudzovanie emócií strachu, existenčných obáv a neistoty vždy pôsobia na masy zomknuto. V stave možného ohrozenia sú ľudia menej náchylní na zmeny a reformy, ktoré únia nevyhnutne potrebuje a masy radšej volia status quo. Tento model s manipuláciou verejnosti sa na Slovensku úspešne odskúšal už v predčasných parlamentných voľbách v roku 2012.Slovensko by malo odmietnuť tlak Európskej únie a nemalo by sa zapojiť do politicky aj ekonomicky rizikového spätného chodu plynu na Ukrajinu. Len slepý nevidí vyhlásenie novej studenej vojny Rusku Bruselom tak, ako to pomenovala prezidentka francúzskeho Národného frontu Marie Le Penová. Ak chce Slovensko naďalej ostať ako-tak suverénnym štátom a mať pre svojich občanov zabezpečenú energetickú bezpečnosť, nemôže sa podriaďovať diktatúre Bruselu ako cez kopírovací papier."
Rafael Rafaj


„ Ukrajina bude potřebovat silné vůdce a nikoli jednoho z gangsterů, kteří vládli předtím, byť by to byla žena s andělským úsměvem a krásnými copy. Není v silách České republiky a dokonce ani Evropské unie, aby poskytovala pomoc Ukrajině, protože by skončila v kapsách oligarchů a nedostala by se k normálním občanům. Podstatou ukrajinské revoluce je, že proti jedněm gangsterům bojují druzí gangsteři,"
Miloš Zeman



„Fajna Ivanovna, drahá, načo vám je Aljaška?. Sme severská krajina, 70 percent nášho územia patrí k regiónom severu a Ďalekého severu. Leží snáď Aljaška na južnej pologuli? Tiež je tam zima. Nebuďme takí horliví."
Vladimir Putin