20. 7. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Americká spravodajská televízia CNN stiahla svoju blízkovýchodnú reportérku Dianu Magnayovú po tom, čo na sociálnej sieti označila skupinku Izraelčanov, ktorí ju ohrozovali počas živého vstupu do vysielania o situácii v pásme Gazy, za "zberbu". Informovala o tom agentúra AP.
Po skončení živého vstupu napísala na Twitteri: "Izraelčania na kopci nad Sderotom sa tešia z toho, ako padajú bomby na Gazu; vyhrážajú sa, že 'zničia naše auto, ak poviem čo i len jedno nesprávne slovo'. Zberba."
CNN v oficiálnom piatkovom vyhlásení uviedla, že Magnayová mala na mysli konkrétne osoby, ktoré ju ohrozovali, a nie všetkých Izraelčanov. CNN dodala, že televízii i Magnayovej je ľúto, ak sa jej poznámka niekoho dotkla. Reportérku po incidente preložili do Moskvy.


Talianskeho novinára umiestnili pod policajnú ochranu po tom, ako odhalil, že náboženská procesia v južnom Taliansku vzdala poctu miestnemu šéfovi mafie. Informovala o tom dnes agentúra DPA.
Začiatkom mesiaca poklonili sochu Madony pred domom 82-ročného mafiána Giuseppa Mazzegattiho v kalábrijskom meste Oppido Mamertina.
Mazzegatti si odpykáva doživotný trest v domácom väzení. Je bratrancom miestneho kňaza.
Novinár Michele Albanese z miestneho denníka Quotidiano del Sud bol prvý, ktorý o udalosti informoval. Polícia mu poskytla ozbrojený sprievod a nepriestrelné auto po tom, ako odpočúvala členov kalábrijskej mafie Ndrangheta a zistila, že proti Albanesemu plánujú akciu.

Copyright © TASR 2014