25. 7. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Spoločnosť Facebook v druhom kvartáli zaznamenala nárast príjmov o 61 % na 2,91 mld. USD. V rovnakom období predchádzajúceho roka sa príjmy spoločnosti dostali na 1,81 mld. USD. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters očakávali, že príjmy spoločnosti v sledovanom období dosiahnu 2,81 mld. USD.
Sociálna sieť Facebook dosiahla v druhom štvrťroku čistý zisk vo výške 791 mil. USD, čo predstavuje 30 centov na akciu. V druhom kvartáli 2013 sa čistý zisk spoločnosti vyšplhal na 333 mil. USD. Vtedy na jednu akciu pripadalo 13 centov. Pod nárast sa podpísali príjmy z reklamy v mobilných zariadeniach. Tieto príjmy predstavovali 62 % reklamných príjmov spoločnosti, pričom v rovnakom období predchádzajúceho roku to bolo 41 % a v prvom kvartáli to bolo 59 %. Spoločnosť Facebook uviedla, že má 1,32 mld. aktívnych užívateľov, pričom približne 62,8 % z nich využíva služby spoločnosti Facebook denne.

Tínedžerský seriál Teen Wolf z produkcie televízie MTV sa dočká aj piatej série. Vo štvrtok 24. júla to na komiksovom festivale Comic-Con v San Diegu oznámil scenárista a producent Jeff Davis. Dvadsať nových epizód chcú tvorcovia šou rozdeliť na dve časti, rovnako ako to spravili v tretej a štvrtej sérii projektu. Davis zároveň divákom a diváčkam sľúbil, že v nadprirodzenom svete vlkolakov sa aj naďalej budú objavovať typicky ľudské problémy.
Televízia MTV zároveň informovala, že spolu s piatou sériou prinesie na obrazovky aj šou s názvom Wolf Watch. Uvádzať ju bude Jill Wagner, ktorá v seriáli stvárňuje Kate Argent. Teen Wolf vysiela MTV od roku 2011 a je založený na rovnomennom filme z roku 1985. V hlavnej úlohe sa v ňom predstavil Michael J. Fox.


Americkú herečku Zoe Saldanu nahnevali médiá, keď v stredu 23. júla informovali o tom, že je tehotná. Tridsaťšesťročná predstaviteľka Neytiri z filmu Avatar (2009) prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter napísala, že médiám ďakuje za napadnutie jej súkromia. „Verím, že akékoľvek porušenie súkromia nie je ničím dobrým,“ citovala tiež bývalého prezidenta Poľska Lecha Walesu. Saldana čaká dieťa s manželom Marcom Peregom.
Zoe Saldana je známa najmä ako Neytiri zo snímky Avatar (2009) a Uhura z filmov Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013). Diváci a diváčky ju mohli vidieť aj v snímkach ako Tanec s vášňou (2000), Skusni to! (2001), Crossroads (2002), Piráti Karibiku: Prekliatie Čiernej perly (2003), Terminál (2004), Útočisko (2004), Hádaj, kto príde (2005), Po sexe (2007), Uhol pohľadu (2008), Colombiana (2011) alebo The Words (2012). Najbližšie sa predstaví v sci-fi dobrodružstve Strážcovia Galaxie, ktoré by sa malo do slovenských kín dostať 31. júla. Za Taliana Marca Perega sa vydala vlani v Londýne.

Americký scenárista a producent Chris Carter priznal, že absolvoval rozhovory o obnovení mysteriózneho seriálu Akty X (1993 - 2002), ktorého je tvorcom. Päťdesiatšesťročný filmár pre americký magazín Vulture povedal, že po zmene vedenia spoločnosti 20th Century Fox Television, existuje väčšia pravdepodobnosť, že sa seriál vráti na televízne obrazovky. "Ja a Dana Walden (riaditeľka spoločnosti 20th Century Fox Television, pozn. SITA) sme spolu začínali. Ona bola reportérka. Sedeli sme spolu v rovnakej miestnosti počas prvého testovacieho screeningu Aktov X. Ona bola začínajúca novinárka, ja začínajúci producent. Bola tam na začiatku. Takže jej veľa dlhujem. A určite sme spolu rozprávali o obnovení Aktov X," uviedol Carter.
Seriál Akty X priniesol na obrazovky príbeh agentov FBI Foxa Muldera (David Duchovny) a Dany Scully (Gillian Anderson), ktorí riešili mysteriózne prípady. Počas vyšetrovania sa dozvedali o rôznych konšpiráciách, týkajúcich sa napríklad aj mimozemšťanov. Kým Mulder týmto informáciám verí, jeho kolegyňa je pragmatickejšia. Seriál sa dočkal deviatich sezón a dvoch filmových spracovaní: Akty X (1998) a Akty X: Chcem veriť (2008). Aktom X udelili trikrát Zlatý glóbus ako najlepšiemu dramatickému seriálu. V roku 1996 ocenenie získali za hlavní hereckí predstavitelia. Seriál priniesol tvorcom aj 16 cien Emmy.


©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Maxim Gricenko

Reakciu ministerstva zahraničných vecí v Moskve dnes vyvolalo zadržanie dvoch redaktorov ruskej televíznej stanice Zvezda v Estónsku. Jeho splnomocnenec pre ľudské práva Konstantin Dolgov vyhlásil, že Rusko žiadal neodkladné prepustenie oboch novinárov na slobodu.
Šéf mediálnej holdingovej spoločnosti Krasnaja Zvezda Alexej Pimanov pre ruské médiá uviedol, že až do objasnenia kauzy sa k nej nemieni vyjadriť. Ubezpečil, že boli podniknuté všetky nevyhnutné kroky, vrátane využitia diplomatických možností.
Zamestnávateľovi sa podarilo spojiť s oboma novinármi, ktorých zadržiavali od príletu do Estónska na letisku v Tallinne, až po niekoľkých hodinách.
Osobitný spravodajca Maxim Gricenko a kameraman Vjačeslav Ameljutin stihli pôvodne zaslať iba esemesku, v ktorej oznámili, že sú na vstupnej kontrole a estónske úrady im vzali dokumenty i telefóny.
Vo večernom telefonáte Gricenko vysvetlil, že osudným sa im mohol stať kartón cigariet, ktorých dovoz v takomto množstve estónska legislatíva neumožňuje. Navyše vraj mali len turistické víza, čo však ich zamestnávateľ poprel.
Vodič novinárov Oleg Besedin televíziu už skôr informoval o Gricenkovom telefonáte, podľa ktorého ich zadržali krátko po prílete v skorých popoludňajších hodinách miestneho času na letisku. Odobrali im spomínané veci, avšak neoznámili im nič o príčinách zadržania ani neumožnili spojiť sa s niekým v Rusku alebo ruským zastupiteľským úradom, informovala Zvezda na svojej webovej stránke.
Dvojčlenný štáb mal z Tallinnu informovať o stretnutí veteránov niekdajšej estónskej 20. divízie síl SS, bojujúcej svojho času na strane nacistov proti Červenej armáde.

Copyright © TASR 2014