10. 7. 2014

Primetime Emmy. Nominácie

Primetime Emmy
Nominácie

Dramatický fantasy seriál Hra o tróny dominuje nomináciám na tohtoročné americké televízne ceny Emmy. Získal ich celkom 19, teda o tri viac ako v minulom roku.
Posledná sezóna kriminálneho seriálu Perníkový tatko o učiteľovi chémie obchodujúceho s drogami bola nominovaná v 16 kategóriách, okrem iného najlepšia dráma a najlepší herec (Bryan Cranston).
Trinásť nominácií získal seriál House of Cards (Dom z kariet) v hlavnej úlohe s Kevinom Spaceym ako bezohľadným politikom Francisom Underwoodom, ktorý sa pokúša zosnovať plán na zničenie nového prezidenta.
V najdôležitejšej kategórii najlepší dramatický seriál sú nominované tituly House of Cards, Perníkový tatko, Hra o tróny, True Detective, Downton Abbey a Mad Men.
Osemnásť nominácií má na svojom konte seriál Fargo, o jednu menej seriál American Horror Story: Coven, 16 nominácií získali tvorcovia televíznej drámy z produkcie HBO The Normal Heart.
V minulom roku získal 11 cien televízny film Liberace káblovej stanice HBO. Medzi ocenenými boli Michael Douglas za najlepší mužský herecký výkon i režisér Steven Soderbergh. Claire Danesová zo seriálu Homeland obhájila víťazstvo v kategórii najlepšia herečka v dramatickom seriáli, najlepším hercom bol Jeff Daniels (The Newsroom). Najlepším dramatickým seriálom vlaňajška sa stal Perníkový tatko.
Ceny Emmy sa budú už po 66.-krát odovzdávať 25. augusta v Los Angeles. Ceremoniál bude moderovať komik Seth Meyers.

Copyright © TASR 2014