11. 7. 2014

VÝROKY TÝŽDŇA

               VÝROKY TÝŽDŇA

„Svätí Cyril a Metod, ak by mali prísť dnes opäť na Slovensko, by mali doniesť opätovne politickú kultúru. Svätí bratia boli diplomati a diplomacii učili aj našich predkov, učili ich kultúrne vystupovať. Konštantín a Metod sa pri svojej misii snažili nájsť, čo spájalo aj vtedy rozdelený svet. Snažili sa nájsť porozumenie medzi rozdelenými časťami bývalej Rímskej ríše. Akoby už vtedy cítili, že to napätie medzi Východom a Západom bude v budúcnosti veľkým problémom tohto kontinentu.“
Renáta Zmajkovičová

"Výborne, bravo, nech žije Hitler .Neviem, čo to s ľuďmi niekedy je, veď Hitler je súčasťou histórie a nemecký tím bojoval ako kedysi on".
Bunga Moktar Radin poslanec malajzijského parlamentu

„Dôrazne nesúhlasíme, že RTVS sa pri tvorbe staničného claimu najpočúvanejšej verejnoprávnej značky Rádia Slovensko nechala inšpirovať jinglom samostatnej relácie komerčného rádia .Prvoradým cieľom zmeny zvukovej grafiky bolo podľa nej zvýrazniť informačný charakter vlajkovej lode Slovenského rozhlasu a v RTVS sú presvedčení, že nový claim presne vystihuje pozicioning a zahŕňa hlavný benefit vysielania, a to vysokú informačnú hodnotu pre poslucháčov.„Claim je navyše zasadený do autentickej a nezameniteľnej hudobnej grafiky Rádia Slovensko, ktorá je súčasťou celodenného vysielania a zároveň vychádza z dlhoročnej histórie rádia. Veríme, že rozdiel medzi claimom značky a jinglom k samostanej relácii je aj pre Vás, ako odborné médiá rovnako zrejmý. Dodávame, že podľa verejne dostupných informácií nie je jingel, na ktorý poukazujete, registrovaný pod ochrannou známkou."
Dominika Šulková , RTVS