26. 9. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Najvyšší predstaviteľ španielskeho verejnoprávneho rozhlasu a televízie RTVE Leopoldo González-Echenique odstúpil z funkcie. Príčinou tohto kroku sú podľa informácií viacerých španielskych periodík finančné problémy inštitúcie.
Odstupujúci prezident RTVE, ktorého do funkcie zvolili pred dva a pol rokom, podľa denníka El País márne žiadal rezort financií o 130 miliónov eur na realizáciu svojho plánu zvýšenia efektívnosti fungovania verejnoprávnej inštitúcie. Plán rodáka z Madridu predpokladal aj ukončenie činnosti, respektíve fúziu niektorých televíznych kanálov. Ministra financií Cristóbala Montora však nepresvedčili ani slová šéfa inštitúcie o možnom ohrození koncernu, ktorého súčasťou je päť rozhlasových okruhov a päť televíznych kanálov.
Podľa informácií denníka El Mundo stratil navyše najvyšší predstaviteľ inštitúcie podporu vládnych ľudovcov, aj keď sa do funkcie dostal vďaka nimi iniciovanej novele legislatívy, znižujúcej počet hlasov potrebných na zvolenie šéfa RTVE z niekdajších dvoch tretín poslancov na väčšinu v parlamente. Leopoldo González-Echenique nerealizoval v RTVE vládou očakávané reštriktívne opatrenia, píše periodikum a dodáva, že ministerstvo financií v Madride chcelo znížiť počet 6400 zamestnancov v stratovej inštitúcii. Šéfovi mediálneho koncernu sa nepodarilo zastaviť ani pokles sledovanosti, ktorému sa nevyhol ani prvý kanál verejnoprávnej televízie. Pri jeho nástupe v júli 2012 činila jeho priemerná sledovanosť 10,7 percenta, o dva roky neskôr už iba 8,9 percenta.

Copyright © TASR 2014



Americký herec a rapper Tyler James Williams si zahrá v hororovom seriáli Walking Dead (2010). Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter, podľa ktorého by sa mal 21-ročný umelec predstaviť ako Noah. Televízny projekt vzniká podľa rovnomenného komiksu Roberta Kirkmana. Keďže v predlohe nikto menom Noah nie je, bližšie informácie o tejto postave zatiaľ nie sú známe. Tvorcovia projektu taktiež neprezradili, či sa herec objaví iba v jednej alebo vo viacerých epizódach.
Seriál sa zameriava na následky apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie. V centre príbehu je skupina jednotlivcov, ktorí nešťastie prežili. Na čele s bývalým policajným dôstojníkom Rickom Grimesom cestujú naprieč USA a hľadajú si nový domov, v ktorom by ich neohrozovali zombie. Čím je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek.
Spomínaného Ricka Grimesa stvárňuje Andrew Lincoln. Okrem neho v seriáli účinkujú napríklad aj Steven Yeun, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan či Emily Kinney. V novej sérii, ktorú by mala televízia AMC uviesť 12. októbra, sa predstavia aj Andrew J. West, Alanna Masterson a Christian Serratos.
Tyler James Williams je známy napríklad z televízneho projektu Chrisa nemá nikto rád (2005 - 2010) alebo seriálu Go On (2012 - 2013). Zahral si aj v snímkach ako Sám doma: Stratení na letisku (2006), Let It Shine (2012) či Bláznivé pytačky (2013).

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.