23. 9. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Bývalý finančný riaditeľ v Ringier AG a výkonný riaditeľ Verlagsgruppe Handelsblatt Tobias Schulz-Isenbeck sa dohodol na spolupráci so spoločnosťou Penta Investments. Stáva sa tak prvým členom nového manažmentu, ktorý bude mať na starosti investície Penty do médií. TASR o tom informoval Gabriel Tóth zo spoločnosti Penta Investments.
Hlavnou zodpovednosťou Tobiasa Schulz-Isenbecka bude podľa neho poskytovať poradenstvo a konzultácie manažmentu vydavateľstiev a taktiež tímu Penty, ktorý sa zaoberá mediálnymi investíciami.
"Má široké skúsenosti z oblasti manažmentu médií. Ako výkonný riaditeľ viedol úspešnú transformáciu ekonomického vydavateľstva s najvyšším trhovým podielom v Nemecku, skupiny Handelsblatt, počas obdobia finančnej krízy," povedal Tóth. Ako ďalej uviedol, od roku 2000 zastával viaceré manažérske pozície v spoločnosti Verlagsgruppe Handelsblatt a jej spoločnosti Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck. V súčasnosti pracuje ako senior konzultant pre korporátnu stratégiu a financie.
Penta Investments je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchode a v realitnom developmente.


Copyright © TASR 2014