23. 10. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká sieť hračkárstiev Toys "R" Us stiahla z predaja štyri figúrky postáv zo seriálu Perníkový tatko (2008 - 2013). Spravila tak na základe online petície, ktorú iniciovala nemenovaná matka z Floridy a podporilo ju viac než 9000 ľudí. Tí tvrdia, že tieto figúrky, ktoré vyrobili s doplnkami ako napríklad vrecká s peniazmi a drogami, by sa nemali predávať v hračkárstvach.
Predstavitelia Toys "R" Us najprv v pondelok vyhlásili, že kontroverzné figúrky ponúkajú iba v oddelení pre dospelých, pričom na obaloch je jasne napísané, že sú nevhodné pre osoby mladšie než 15 rokov. V utorok ich však nakoniec stiahli z kamenných aj internetových obchodov. Po spustení petície za stiahnutie figúrok z predaja sa objavila aj petícia na ich podporu, tú však podporilo iba približne 3000 ľudí. K afére sa s humorom vyjadril aj herec Bryan Cranston, ktorý v spomínanom seriáli stvárňoval Waltera Whitea. "Matka z Floridy spustila petíciu proti figúrkam z Perníkového tatka. Som taký nahnevaný, že na protest spálim svoju figúrku Floridskej matky," napísal herec na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.
Perníkový tatko sledoval príbeh stredoškolského učiteľa chémie Waltera Whitea. Ten sa po tom, čo mu diagnostikujú rakovinu pľúc v pokročilom štádiu, rozhodne vyrábať a predávať pervitín, aby stihol pred smrťou zarobiť dostatok peňazí pre svoju manželku a deti. Pomáha mu pri tom jeho bývalý študent Jesse Pinkman v podaní Aarona Paula. Obaja herci za svoje výkony získali ceny Emmy - Paul tri a Cranston štyri, pričom druhý menovaný má na svojom konte aj Zlatý glóbus. Cenu Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov získal aj samotný seriál.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.