24. 10. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký kameraman na voľnej nohe Ashoka Mukpo, ktorému diagnostikovali ebolu počas práce pre televíziu NBC News v Libérii, sa po vyliečení vrátil domov. Informovala o tom agentúra AP.
Mukpa (33) v stredu prepustili zo špeciálneho zariadenia v nemocnici v americkom štáte Nebraska a odletel na Rhode Island v spoločnosti svojej priateľky a otca.
Mukpov otec Mitchell Levy povedal, že jeho synovi sa darí dobre a je rád, že ho má doma. Mukpo podľa slov svojho otca plánuje pokračovať v zotavovaní ešte niekoľko dní, kým bude komunikovať s médiami. Levy poďakoval v mene rodiny za podporu, ktorej sa jej dostalo.
Mukpa hospitalizovali 6. októbra. Bol druhým pacientom s ebolou v tejto nemocnici.

Už 30. októbra začne s pravidelným vysielaním nový televízny spravodajský a informačný kanál, výhradný partner americkej CNN na Balkáne - N1. Informáciu priniesol český internetový portál parabola.cz.
Televízna stanica, ktorú vlastní United Group, regionálny operátor DTH a káblovej televízie, bude mať regionálne centrá v Záhrebe, Belehrade i Sarajeve. Každé z nich bude mať vlastnú redakčnú politiku, novinárov, televízne štúdio, ako aj internetové a mobilné platformy. Všetky budú vyrábať aj vlastný program, ktorý sa spojí do jedného celku. N1 ponúkne vo vysielaní aj programy CNN či miestne produkcie tohto renomovaného televízneho kanálu.
Popri troch spomínaných krajinách by kanál mal byť už od začiatku vysielania dostupný aj v Slovinsku.
Európski diváci budú môcť vysielanie N1 sledovať prostredníctvom DTH platformy Total TV a ďalší mimo starého kontinentu cez OTT platformu NetTV Plus. Navyše bude program N1 k dispozícii aj cez web na adrese www.n1info.com a cez špeciálne aplikácie na platformách iOS, Android a Windows.

Copyright © TASR 2014