30. 11. 2014

RTVS pozýva na Vianočné trhy POD PYRAMÍDOU

RTVS pozýva na Vianočné trhy
POD PYRAMÍDOU

 Atmosféra svetiel a hudby, sviatočné jedlo, koncerty, netradičné darčeky a čarovná sviatočná atmosféra pod rozhlasovou pyramídou – to sú prvé Vianočné trhy POD PYRAMÍDOU Slovenského rozhlasu.
      RTVS v spolupráci s občianskymi združeniami Jedlé mesto a ID Space Team pozývajú na prvý ročník Vianočných trhov POD PYRAMÍDOU, ktoré sa uskutočnia od 1. decembra 2014 v priestore novej mestskej záhrady POD PYRAMÍDOU, umiestnenej na terase budovy Slovenského rozhlasu v Bratislave. Vianočné trhy budú otvorené denne vrátane nedieľ od 12.00 do 20.00 h.
      Zámerom RTVS a participujúcich partnerov je pre všetkých návštevníkov vytvoriť magickú atmosféru Vianoc. Priestor dostane nielen bohatý hudobný program, ale aj sviatočné a zimné zvyky z rôznych kútov Slovenska či sveta. Chýbať nebude zdravé a kvalitné jedlo, trh s darčekmi a množstvo prekvapení v jedinečnom sviatočnom prostredí. Na návštevníkov počas Vianočných trhov čakajú nielen stánky, ale aj veľký vyhrievaný stan na terasách Slovenského rozhlasu, v ktorom bude prebiehať väčšina podujatí a koncertov. Budú sa podávať vianočné jedlá z kvalitných surovín, rodinné jedlá z iných kultúr, spoločne pripravené tradičné jedlá a nefalšovaný vianočný punč. Pod vianočný stromček môžu návštevníci priniesť dary pre ľudí v núdzi, darčeky pre blízkych zabalia dobrovoľníci v benefičnom baliacom kútiku a priamo na mieste môžu tiež poslať sviatočný pozdrav.
      Pódium bude patriť nielen mladým kapelám, ale aj tradičnej sviatočnej hudbe v podaní Detského speváckeho zboru Slovenského rozhlasu či vystúpeniu folklórneho súboru. Pre návštevníkov je pripravených takmer 50 koncertov (Korben Dallas, NVMERI, Billy Barman a  mnoho ďalších), diskusií a premietaní. Najmenší návštevníci, ale aj ich rodičia sa môžu tešiť na premietanie klasických rozprávok z  archívu RTVS, každý pracovný deň o 20.00 h sa v stane budú premietať priame prenosy z Adventných koncertov RTVS.
Doplňujúce informácie Pozvite priateľov cez udalosť na Facebooku https://www.facebook.com/events/535941726542261/ Viac informácií o Záhrade POD PYRAMÍDOU https://www.facebook.com/podPyramidou