5. 12. 2014

"Generálna prokuratúra Slovenskej republiky sa ohradzuje voči nepravdivým a zavádzajúcim informáciám

"Generálna prokuratúra Slovenskej republiky 


sa ohradzuje voči nepravdivým a zavádzajúcim informáciám, ktoré zverejnil na svojom blogu Tom Nicholson s názvom "Obvinil smerákov z krytia podvodu, poslali ho do basy; prípad smeruje pod koberec."


Bratislava 2. decembra (TASR-OTS) - Obsah článku, ako už aj jeho samotný názov je silne zavádzajúci a navodzuje dojem, že JUDr. Milan Ch. bol stíhaný a vzatý do väzby za to, že usvedčoval určité osoby zo spáchania závažnej trestnej činnosti. Taktiež obsah článku náležite neodráža presne celú chronológiu udalostí a ich podstatu vo vzťahu k stíhaniu obvineného JUDr. Milana Ch. Je potrebné uviesť, že tento obvinený bol stíhaný a vzatý do väzby dávno predtým (pre násilnú trestnú činnosť, pre ktorú bol neprávoplatne odsúdený Okresným súdom Prešov na nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere 6 rokov), ako zmenil svoj postoj k svojej trestnej činnosti, kedy na prelome rokov 2013 a 2014 začal vypovedať a priznávať svoju trestnú činnosť. V súčasnosti sa nachádza obvinený JUDr. Milan Ch. v súdnej väzbe (Okresný súd Prešov) pre inú závažnú trestnú činnosť.
Generálna prokuratúra Slovenskej republiky uisťuje občanov Slovenskej republiky, že všetky výpovede JUDr. Milana Ch. sú podrobne políciou a prokuratúrou analyzované, pričom každé podozrenie zo spáchania trestného činu sa preveruje v samostatnom trestnom konaní. Podotýkame, že samotný obvinený JUDr. Milan Ch. vo svojich výpovediach pokračuje aj v súčasnosti.
Autor článku účelovo navodzuje dojem, že obvinený JUDr. Milan Ch. je neprávom kriminalizovaný, hoci zo zabezpečených procesných podkladov v rámci vyšetrovania, ako aj jeho vlastného priznania skôr navodzujú iný smer vyšetrovania, ako uvádza Tom Nicholson vo svojom blogu. Zdôrazňujeme, že obvinený JUDr. Milan Ch. vystupuje v každej trestnej veci, pre ktorú je trestne stíhaný ako pravdepodobný organizátor trestnej činnosti."