4. 3. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Český režisér Vladimír Michálek začal dnes s nakrúcaním šesťdielnej kriminálnej série s pracovným názvom Mamon. Mysteriózny triler vzniká pre televíziu HBO na motívy nórskeho miniseriálu Mammon (2014). Hrdinom príbehu je novinár, ktorý vyšetruje kauzu významného štátneho podniku. Pri príprave reportáže narazí na kontroverzné informácie týkajúce sa vlastného brata, ktorý v škandalóznom prípade hrá tiež úlohu. Nakrúcanie potrvá 75 dní a v hlavných úlohách sa predstavia Matěj Hádek a Eva Leimbergerová. Televízia HBO v minulosti pripravila trojdielnu drámu Horiaci ker (2013) či seriál Až po uši (2014).
Vladimír Michálek sa narodil 2. novembra 1956. Po štúdiu medicíny sa prihlásil na pražskú FAMU, kde študoval dokumentárnu tvorbu. Debutoval filmom Amerika (1994), o dva roky neskôr na seba upozornil snímkou Zapomenuté světlo (1996). V roku 1999 získal Českého leva za réžiu snímky Je třeba zabít Sekala, pričom film samotný si vyslúžil dokopy 10 cien Českej filmovej akadémie. Okrem toho nakrútil snímky Anděl Exit (2000), Babí léto (2001), O rodičoch a deťoch (2007), Posel (2012) či Rozprávkar (2014).

Americká herečka Jane Lynch, známa ako Sue Sylvester z televízneho projektu Glee (2009), sa predstaví v pilote komediálneho seriálu Angel From Hell. Informoval o tom portál Deadline. Projekt pripravuje televízia CBS v spolupráci s producentom a scenáristom Tadom Quillom. Päťdesiatštyriročná Lynch stvárni extravagantnú Amy. Tá sa spriatelí so ženou menom Allison, ktorej tvrdí, že je jej strážny anjel. Allison si však nie je istá, či je Amy anjel alebo blázon. Zatiaľ nie je známe kto stvárni Allison .
Jane Lynch si za vedľajšiu rolu v spomínanom seriáli Glee pripísala na konto cenu Emmy a Zlatý glóbus. Zahrala si aj v komédiách 40 rokov panic (2005), Rýchlo a desivo: Šialené preteky (2006) a The Three Stooges (2012) či romantickej dráme Julie & Julia (2009). Objavila sa tiež v niekoľkých epizódach seriálov Dva a pol chlapa (2003 - 2015), Bostonské zločiny (2004 - 2008), Láska je Láska (2004 - 2009), Lovespring International (2006) alebo Myšlienky vraha (2005).

Anglický herec Robert Kazinsky, známy z televízneho projektu True Blood: Pravá krv (2008 - 2014), sa predstaví v pilote seriálu Frankenstein. Informoval o tom portál Deadline. Dielo pre televíziu Fox pripravujú Rand Ravich a Howard Gordon, pričom inšpiráciu čerpajú z rovnomenného románu spisovateľky Mary Shelley.
Tridsaťjedenročný Kazinsky sa objaví v úlohe morálne skazeného bývalého policajta Raya Pritcharda, ktorého zavraždia. Vedcom sa ho však podarí priviesť späť k životu. Jedného z jeho stvoriteľov, miliardára Otta Goodwina, stvárni Juhoafričan Adhir Kalyan.
Robert Kazinsky, vlastným menom Robert John Appleby, si zahral v niekoľkých epizódach seriálov EastEnders (1985), Dream Team (1997) či Bratia a sestry (2006 - 2011). Diváci a diváčky ho môžu poznať aj zo sci-fi Ohnivý kruh (2013). Objaví sa aj v pripravovanej snímke inšpirovanej sériou videohier Warcraft, ktorú chcú verejnosti predstaviť v roku 2016.


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Egyptský mediálny magnát a miliardár Nagíb Sáwíris získa väčšinový podiel v spravodajskej stanici Euronews sídliacej vo Francúzsku. Informovala o tom  agentúra RIA Novosti, podľa ktorej tento 60-ročný podnikateľ rokuje o prevzatí 53 percent akcií spoločnosti v hodnote 30 miliónov eur.
Vo vyhlásení Euronews sa píše, že predstavenstvo televízie už dohodu odobrilo, schváliť ju ešte musia regulačné orgány. Stanica vznikla v roku 1993 ako viacjazyčná náhrada za americkú CNN.
Sáwíris predtým kritizoval predpojatosť svetových spravodajských kanálov za to, že prezentujú iba jeden pohľad na konkrétny problém. Dodal, že stanica Euronews by sa mala stať "otvoreným oknom pre všetky názory".
Sáwíris je generálnym riaditeľom egyptského mobilného operátora Orascom Telecom Media & Technology. Podľa magazínu Forbes je tretím najbohatším Egypťanom s majetkom za 3,1 miliardy dolárov.


Súd v Paríži potrestal novinára z panarabskej televízie al-Džazíra pokutou vo výške 1000 eur za nedovolené riadenie bezpilotného lietadla nad francúzskou metropolou. Informácie priniesla agentúra AP.
Súd tiež nariadil konfiškáciu zaisteného lietadla. Novinár Tristan Redman napokon nedostal trest odňatia slobody napriek tomu, že mu hrozil jeden rok za mrežami a pokuta 75.000 eur.
Redman ani jeho právnik sa k verdiktu súdu bezprostredne nevyjadrili.
Troch novinárov z al-Džazíry zadržali 25. februára v Boulognskom lesíku na západe Paríža po tom, ako ich prichytili pri vypúšťaní bezpilotného lietadla.
Televízia sídliaca v Katare tvrdila, že jej redaktori z anglického kanálu stanice nakrúcali príspevok o záhadných preletoch bezpilotných strojov, ktoré už dlhšiu dobu zamestnávajú francúzsku políciu.
Prípad troch žurnalistov však podľa vyšetrovateľov nemá s opakovanými preletmi bezpilotných lietadiel nad Parížom žiadnu súvislosť. Bezpečnostné zložky pripúšťajú, že zatiaľ pre tieto prelety nemajú vysvetlenie.

Copyright © TASR 2015