31. 5. 2015

Ekotopfilm-Envirofilm

Ekotopfilm-Envirofilm


Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm, ktorý sa tento týždeň konal v Banskej Bystrici a v Bratislave, vyvrcholil slávnostným odovzdávaním cien 21 víťazným filmom. Partnerom podujatia bol aj Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Jednému z ocenených odovzdala v piatok (29.5.) v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave cenu aj podpredsedníčka BSK Gabriella Németh.
"Sme presvedčení o tom, že ochrana životného prostredia je veľmi potrebná a nutná a musíme využiť všetky možnosti a príležitosti, aby sme túto myšlienku šírili ďalej," povedala vo svojom príhovore Gabriella Németh.
Celkovo bolo prihlásených 90 súťažných filmov z 28 krajín sveta. Z nich odborná porota vybrala dvadsaťjeden najlepších. Filmy si bude možné pozrieť až do novembra v 50 mestách Slovenska. V tomto roku si dve ceny odniesli aj filmy slovenských tvorcov – Iná pomoc Martiny Bencovej Utešenej a Púť vody Zdena Vlacha.
Súčasťou festivalu je počas tohto ročníka aj dvadsiatka víťazných fotografií fotosúťaže Život v Bratislavskom regióne na tému Chránime životné prostredie, ktorú organizoval BSK spolu s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism. Cieľom fotosúťaže bolo zachytiť nielen to pekné a rozprávkové ale aj zanedbané miesta v kraji. Fotografie budú putovať s festivalom po všetkých krajských mestách Slovenska.

Copyright © TASR 2015