4. 6. 2015

Zomrela Katherine Chappell

Zomrela Katherine Chappell

Americkú editorku vizuálnych efektov Katherine Chappell, ktorá sa podieľala napríklad na seriáli Hra o tróny (2011), zabila v pondelok v rezervácii neďaleko juhoafrického Johannesburgu levica. Rodáčka z mesta Rye v štáte New York mala iba 29 rokov.
Chappell navštívila Juhoafrickú republiku v snahe zohnať financie na ochranu divých zvierat. Počas výletu do rezervácie Lion Park ju však cez otvorené okno na strane spolujazdca napadla levica, pričom jej zranenia boli natoľko vážne, že zomrela ešte pred príchodom záchranky. Zranenia utrpel aj šofér Pierre Potgieter, ktorý sa snažil Chappell zachrániť. Po útoku ho museli hospitalizovať. Chappell mala spustené okno aj napriek tomu, že v rezervácii sú varovania, aby mali návštevníci okná zatvorené. Levicu po útoku umiestnili do samostatnej ohrady, utratiť ju však neplánujú.
Katherine Chappell sa narodila 19. decembra 1985 a vyštudovala na Hofstra University. Od roku 2013 žila v kanadskom Vancouveri, kde pracovala v produkčnej spoločnosti Scanline. Okrem spomínaného seriálu Hra o tróny sa podieľala aj na snímkach Tajný život Waltera Mittyho (2013), Captain America: Zimný vojak (2014), Divergencia (2014) a Godzilla (2014).

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané