1. 5. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Hokejové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave uvidí prostredníctvom televíznych obrazoviek takmer jedna miliarda fanúšikov na celom svete. Pred rokom sledovalo zápasy svetového šampionátu z Minska 945 miliónov divákov, minimálne takéto čísla sa očakávajú aj tentoraz. Vďaka účasti Sidneyho Crosbyho v kanadskom tíme by mal byť oveľa väčší záujem o turnaj ako v minulosti aj v Kanade a USA. Na rozdiel od vlaňajška uvidia šampionát aj diváci na obrazovkách v Taliansku, Holandsku, Taiwane či Malajzii. Na Slovensku vysiela MS verejnoprávna RTVS. Okolo hracej plochy bude v každom zápase dvadsať kamier. Informuje o tom Medzinárodná hokejová federácia (IIHF).

Južná Kórea v piatok oznámila, že chce umožniť viacerým novinárom vycestovať do Severnej Kórey. Stať by sa tak malo v rámci pokrývania cezhraničných výmenných projektov, ako sú športové alebo vzdelávacie programy. Ministerstvo pre zjednotenie v Soule uviedlo, že bude aktívne podporovať športové, kultúrne, vzdelávacie a ďalšie výmenné programy so Severnou Kóreou, aby zlepšilo vzájomné vzťahy. Podľa jeho údajov futbalové či pingpongové zápasy alebo spoločné vykopávky na historických miestach by mohli pomôcť ľuďom zo Severu a Juhu lepšie komunikovať a navzájom sa chápať.
Juh aj z tohto dôvodu plánuje zvýšiť vládne výdavky, iniciovať viac rôznorodých výmen a dovoliť svojim novinárom, aby ich išli na komunistický Sever pokrývať. Zatiaľ však nie je jasné, či bude Pchjongjang reagovať pozitívne, keďže sa viac zaujíma o pokračovanie lukratívnych projektov spolupráce so Soulom. Južná Kórea zakázala akékoľvek cesty civilistov do KĽDR po potopení svojej vojenskej lode v roku 2010, z čoho obvinila Sever.

2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Britský premiér David Cameron zvíťazil v poslednej veľkej televíznej debate pred nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami so ziskom 44 percent hlasov televíznych divákov.
O výsledkoch debaty vysielanej v piatok večer televíznou stanicou BBC informovala dnes agentúra Reuters.
Vodca Konzervatívnej strany David Cameron, usilujúci sa o opätovné zvolenie do úradu, sa zúčastnil 30-minútového výsluchu divákov prítomných v štúdiu televízie BBC. Po Cameronovi predstúpil pred televíznych divákov a odpovedal na otázky tej istej diváckej poroty i líder Labouristickej strany Ed Miliband a napokon šéf koaličnej Liberálnodemokratickej strany a vicepremiér Nick Clegg.
Najlepší výkon zo všetkých troch politikov podal v rámci diskusie Cameron, ktorý sa najviac páčil 44 percentám hlasujúcich. Na základe výsledkov hlasovania televíznych divákov vyplynulo, že druhé miesto získal Miliband so ziskom 38 percent hlasov, tretí skončil Clegg, ktorého ocenilo iba 19 percent hlasujúcich.
Parlamentné voľby sa v Británii budú konať 7. mája.

Copyright © TASR 2015