5. 5. 2015

Novinárska cena 2014

Novinárska cena 2014

Víťazi 11. ročníka súťaže Novinárska cena 2014 sú už známi. TASR o výsledkoch informoval Vladimír Čabák z Nadácie otvorenej spoločnosti.
V kategórii Najlepšia fotografická aktualita zvíťazil Michal Burza za sériu fotografií Život na okraji.
Najvyššie ocenenie v kategórii Najlepšia reportážna fotografia získal Tomáš Halász za sériu fotografií Cesta do paláca.
Martin Šútovec z Denníka N zvíťazil v kategórii Najlepší československý kreslený vtip, komiks, karikatúra.
Cenu Google pre mladé talenty dátovej žurnalistiky si odniesol študent Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave Ondrej Proksa za projekt Hľadanie súvislostí medzi hodnotiacou komisiou a dodávateľmi vo verejnom obstarávaní.
Matej Hruška spolu s Andrejom Sarvašom zo SME si odniesli Cenu Google za inovatívnu online žurnalistiku za materiál Rwanda 20 rokov od genocídy.
Najlepší článok uverejnený na blogu mal v minulom roku Matúš Čupka. Išlo o materiál Zákulisie vizuálneho smogu, publikovaný na blog.sme.sk.
Najlepší komentár v printových médiách napísal Peter Schutz zo Sme - Schutzov týždeň.
Víťazstvo v kategórii Najlepší regionálne publikovaný príspevok si odniesol Juraj Koník z Regionálnej prílohy SME za materiál Prešli sme s Ftáčnikom Bratislavu: To je katastrofa, priznal viackrát.
Najlepší regionálne odvysielaný príspevok mali Peter Kravčák a Roman Šimulčík z TV Ružomberok. Išlo o sériu reportáží Komunálne voľby.
Barbora Demešová z TV Markíza si za Kauzu CT odniesla ocenenie v kategórii Najlepší analyticko–investigatívny príspevok v elektronických médiách, Dušan Mikušovič zo Sme za prácu Útoky na Mariatchi zase za Najlepší analyticko-investigatívny príspevok v printových médiách.
Najlepší rozhovor v printových médiách spravil Marek Vagovič z .týždeň - Berú všetci, len každý inak.
Najlepšiu reportáž v elektronických médiách mal v roku 2014 Pavol Fejér z RTVS. Išlo o materiál Zaslúžená staroba.
Jeho kolega zo SME Dušan Mikušovič zvíťazil v kategórii Najlepšia reportáž v printových médiách. Ocenenie získal za reportáž 140 kilometrov na pochode z Osvienčimu.
Cenu Asociácie vydavateľov tlače si odniesol Michal Piško za sériu článkov o činnosti samospráv pred komunálnymi voľbami.
Barbora Demešová získala aj cenu Zastavme korupciu za Kauzu CT.
Cenu Otvorenej spoločnosti si odniesol Boris Németh z .týždeň za materiál 70 rokov od Slovenského národného povstania.

Copyright © TASR 2015