13. 7. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Združenie IAB Slovakia, predtým Asociácia internetových médií, má nových členov. Ako v pondelok informovalo združenie, do jeho radov pribudol spravodajský portál www.parameter.sk, prevádzkovaný firmou Darcus, a.s. Spomínaný web vznikol v roku 2007 a podľa IAB Slovakia je najsledovanejším maďarským portálom na Slovensku.
"Hlavnou cieľovou skupinou a zároveň čitateľmi portálu sú Maďari žijúci na južnom Slovensku. Aj napriek tomu, že reprezentujú výraznú kúpnu silu, ich váha je v odborných kruhoch podceňovaná. Naším hlavným cieľom je preto predstaviť túto skupinu odbornej aj širšej verejnosti," uviedol pri tejto príležitosti výkonný riaditeľ spoločnosti Bálint Barak.
Novým členom sa stala aj spoločnosť Internet.sk, a.s., ktorá je nástupcom pôvodných členov IAB Slovakia, a to Global 24, s.r.o. (www.dnes24.sk), ephoto, s.r.o. (www.ephoto.sk), Koncept, s.r.o. (www.rodinka.sk), Šport7, s.r.o. (www.sport7.sk), Zdravie.sk, s.r.o. (www.zdravie.sk). Jednotlivé médiá i Internet.sk sú majetkovo prepojené. Firma Internet.sk bude zastrešovať predaj ich mediálneho priestoru, ako aj zastupovať spomínané domény v rámci výskumu AIMmonitor.
Po nedávnych zmenách na mediálnom trhu spoločnosť News and Media Holding, a.s., zastrešuje od 1. júla tohto roka mediálne domy Spoločnosť 7Plus, a.s. (www.pluska.sk), Centrum Holdings, a.s. (www.centrum.sk, www.atlas.sk), TREND Holding, s.r.o. (www.etrend.sk) a NARKS - Infoservis, a.s. (www.reality.sk) vo výskume AIMmonitor. Podľa zverejnených informácií sa zmeny zatiaľ nedotkli členstva v IAB Slovakia, kde jednotlivé spoločnosti momentálne stále vystupujú samostatne. Do výskumu AIMmonitor vstúpil tiež v uplynulých mesiacoch portál www.morezliav.sk
IAB Slovakia (predtým Asociácia internetových médií) vzniklo v máji 2005 ako združenie subjektov pôsobiacich na slovenskom internetovom trhu. Jeho hlavným cieľom je zabezpečiť informovanosť o internete a možnostiach využitia ako reklamného média. V súčasnosti má IAB Slovakia 34 členov.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.