13. 9. 2015

Creative Arts Emmy Awards

 Creative Arts Emmy Awards

Americký seriál Hra o tróny (2011) získal najviac trofejí na sobotňajšom udeľovaní Creative Arts Emmy Awards, ktoré sa konalo v Los Angeles. Obľúbený projekt televízie HBO uspel v ôsmich kategóriách.
Štvrtá sezóna seriálu American Horror Story (2011), s podtitulom Freak Show, získala päť cien. Rovnako sa pritom darilo aj šou Saturday Night Live, ktorá dostala tri z piatich ocenení vďaka špeciálu k 40. výročiu vysielania. Úspech zaznamenal aj film Bessie (2015) o zosnulej bluesovej speváčke Bessie Smith. Snímka získala štyri trofeje.
Cenu pre najlepšiu hosťujúcu herečku v komediálnom seriáli si odniesla Joan Cusack za výkon v projekte Hriešnici (2011), medzi mužmi uspel Bradley Whitford, a to vďaka seriálu Transparent (2014). Najlepšie hosťujúce herecké výkony v dramatickom seriáli zas predviedli Reg E. Cathey v House of Cards (2013) a Margo Martindale v projekte V službách KGB (2013).
Po dve ceny získali aj dokumentárny seriál kapely Foo Fighters s názvom Sonic Highways (2014) a tiež Silicon Valley (2014).

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.