13. 9. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Zoologická záhrada v Bojniciach má svoj nový vlastný časopis s názvom ZEBRA, ktorého prvé, uvádzacie, číslo vyšlo začiatkom septembra. Čitatelia v ňom nájdu súhrn toho najzaujímavejšieho, čo sa v ZOO udialo a čo pripravuje. ZEBRA obsahuje novinky z oblasti života zvierat či reportáže z rôznych udalostí, mapuje aj zaujímavé návštevy v zoologickej záhrade. Poučno-zábavný časopis má 36 strán, z toho štyri strany detskej prílohy s vystrihovačkami a maľovankami. Priložená je aj edícia retronálepiek ZOO zo 70. rokov. Vychádzať bude štyrikrát ročne. "Snažíme sa čitateľom ponúknuť paletu tém, ktoré zaujmú širokú verejnosť," píše sa na stránkach ZOO Bojnice.
Bojnická ZOO vydávala v minulosti Zoočasopis, ktorý vychádzal niekoľko rokov. Založil ho bývalý osvetový pracovník Ivan Kmeť a obsahoval predovšetkým informácie o činnosti Zookrúžku, z návštev škôl, ale aj informácie o zvieratách. S odchodom pána Kmeťa zanikol a na niekoľko rokov ostala ZOO bez svojho časopisu. Nový časopis ZEBRA začala bojnická zoologická záhrada vydávať pri príležitosti 60. výročia jej založenia.


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.