23. 9. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Americká rocková kapela Foo Fighters mala vystúpiť na nedeľnom odovzdávaní televíznych cien Primetime Emmy. Tvrdí to frontman skupiny Dave Grohl s tým, že vystúpenie sa rozhodli zrušiť po tom, ako im predstavitelia televízie Fox odmietli dovoliť odohrať celú skladbu z dokumentu Sonic Highways (2014), ktorý získal dve Creative Arts Emmy.
Grohl najprv o zrušenom vystúpení na udeľovaní Emmy povedal reportérovi portálu TMZ, ktorý sa ho spýtal, prečo sa nezúčastnil na ceremoniáli. "Mali sme hrať na udeľovaní Emmy, ale zrušili nás," odpovedal hudobník, ktorý však neuviedol dôvod zrušenia. Neskôr však kapela vydala oficiálne vyhlásenie, v ktorom zrušenie svojho vystúpenia vysvetlila. "My aj predstavitelia Akadémie televíznych umení a vied sme boli veľmi šťastní a nadšení, že Foo Fighters budú prvou rockovou skupinou, ktorá vystúpi na odovzdávaní cien Emmy. Televízia Fox nám však nedovolila odohrať celú skladbu z dokumentu Sonic Highways. Preto sme sa rozhodli nakoniec nevystúpiť," uviedli členovia skupiny.
David Eric "Dave" Grohl založil Foo Fighters v roku 1994. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ osem štúdiových albumov - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014). Foo Fighters doteraz 25 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky. 



Anglický hudobník David Bowie napísal pieseň The Last Panthers pre rovnomenný seriál spoločností Sky Atlantic a CanalPlus. Televízny projekt ponúkne šesť epizód a premiéru by mal mať v októbri na festivale MIPCOM v Cannes.
"Hudba, ktorú nám David predložil, zahŕňala všetky aspekty našich postáv a celého seriálu - temnotu, hĺbavosť, krásu a sentimentalitu," uviedol na margo spolupráce s Bowiem 48-ročný režisér seriálu Johan Renck. Príbeh novinky, ktorú nakrúcali v Marseille, Belehrade, Londýne a Čiernej Hore, sa zameriava na balkánskych zlodejov diamantov. Herecké obsadenie tvoria Goran Bogdan, Samantha Morton, John Hurt, Tahar Rahim alebo Igor Bencina.
Šesťdesiatosemročný David Bowie, vlastným menom David Robert Jones, je jedným z najvýznamnejších hudobníkov v dejinách. Oceňované je najmä jeho novátorstvo zo 70. rokov minulého storočia, ktoré sa prejavilo na albumoch ako The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (1972), Aladdin Sane (1973), Young Americans (1975) či Heroes (1977). Na konte má viac ako dve desiatky štúdioviek, tou zatiaľ poslednou je The Next Day (2013). Medzi jeho najznámejšie skladby patria Space Oddity, Changes, Life On Mars?, Fame, Heroes, Ashes To Ashes, Under Pressure (feat. Queen), Let's Dance, China Girl alebo Dancing In The Street (feat. Mick Jagger). Podarilo sa mu získať dve Grammy, vrátane ceny za celoživotné dielo, ďalej tiež tri BRIT Awards, pričom jednu si prevzal vďaka prínosu pre britskú hudbu. V roku 2002 ho BBC označila za 29. najvýznamnejšieho Brita v dejinách. Americký magazín Rolling Stone ho v roku 2004 označil za 39. najlepšieho interpreta v dejinách a 23. najlepšieho speváka histórie. V roku 1996 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.