30. 9. 2015

RVR NEWS

RVR NEWS

Ponuka kanálov televíznej skupiny Markíza sa môže rozšíriť. Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udelila vysielateľovi licenciu na programovú službu Markíza Passion.
Markíza získala licenciu na celoplošné digitálne vysielanie kanála s takýmto názvom. Zatiaľ ale nebude poskytovať k nemu žiadne informácie, informoval PR manažér televízie Lukáš Kočišek.
Nie je tak známy ani predpokladaný termín spustenia kanála. Televízia nemá v prípade digitálneho vysielania žiadnu lehotu. Ak ide o terestriálne – vzduchom šírené vysielanie, má vysielateľ po získaní licencie rok na spustenie stanice.
Hovorkyňa rady Lucia Jelčová priblížila, že podľa žiadosti by mali na novom kanáli Markízy dominovať dramatické programy, ako sú filmy a seriály. Tvoriť majú 92-percent obsahu vysielania.
Názov Markíza Passion môže byť iba pracovný a televízia môže kanál nakoniec spustiť pod iným, čo sa už v minulosti stalo, podotkla Jelčová. Kanál bude vysielať v slovenskom jazyku. V súčasnosti má televízna skupina tri programy s názvami Markíza, Doma a Dajto.
Na zasadnutí v utorok (29.9.) rozhodli členovia rady aj o udelení licencií na celoplošné digitálne vysielanie dvoch kanálov s názvami Arena sport 1 a Arena sport 2.
Licencie získal vysielateľ TV Central. Ten prevádzkuje regionálnu televíziu pokrývajúcu väčšiu časť územia západného Slovenska. Podľa Jelčovej by dominantným obsahom kanálov mal byť šport a nepolitická publicistika.

Copyright © TASR 2015