2. 10. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Tohtoročné udeľovanie MTV Europe Music Awards budú moderovať anglický spevák Ed Sheeran a austrálska modelka a herečka Ruby Rose. Ceremoniál sa uskutoční 25. októbra v talianskom Miláne, pričom najviac cien môže získať americká speváčka Taylor Swift, ktorá má na konte rekordných deväť nominácií. Tri z nich dostala za skladbu Bad Blood s hosťujúcim Kendrickom Lamarom, ktorá môže triumfovať v kategóriách Najlepšia pieseň, Najlepšia spolupráca a Najlepší videoklip. Okrem toho je nominovaná aj v kategóriách Najlepšia interpretka, Najlepší koncertný interpret, Najlepší popový interpret, Najaktívnejšia fanúšikovská základňa, Najlepší look a Najlepší interpret z USA.
Dvadsaťštyriročný Edward Christopher "Ed" Sheeran je rodákom z mesta Hebden Bridge, no v roku 2008 sa presťahoval do Londýna, kde chcel rozbehnúť hudobnú kariéru. V septembri 2011 vydal debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. Vlani uviedol na trh štúdiovku x, z ktorej ponúkol single Sing, Don't, Thinking Out Loud či Photograph. S oboma nahrávkami dobyl UK Chart a s druhou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards.
Dvadsaťdeväťročná Ruby Rose Langenheim začínala ako moderátorka v austrálskej MTV, neskôr sa začala venovať aj modelingu a herectvu. Je známa napríklad zo seriálu Orange Is the New Black (2013), kde sa v tretej sérii predstavila ako väzenkyňa Stella Carlin. Okrem toho si zahrala aj v snímke Around the Block (2013) a momentálne nakrúca film Resident Evil: The Final Chapter.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Firma O2 si na súde v Českej republike vymohla, že káblovévé a satelitné firmy nesmú vysielať programy, ktoré v ČR neoprávnene šíria zápasy futbalovej Ligy majstrov. Na tie má v ČR práva O2 a Česká televízia. Najväčší káblový operátor UPC alebo satelitný Skylink už na základe predbežného opatrenia Mestského súdu v Prahe počas nelegálneho vysielania futbalových zápasov začierňujú obrazovku. Aktuálne sa to podľa UPC týka staníc Jednotka, Dvojka, ORF a ZDF, nie programov ČT. Problém by mali riešiť aj desiatky menších káblových operátorov.

Zdroj : ČT TXT