2. 10. 2015

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS



Televíznu komediálnu šou Roseanne (1988 - 1997) prvý raz adaptujú v zahraničí. Od Sonny Pictures Television si pilotnú epizódu objednala ruská televízna stanica CTC. Ruská verzia populárneho seriálu by sa mala volať Katya.
"Naše spracovanie Roseanne bude rezonovať s ruskými divákmi, pretože je založené na pravde. Je to príbeh pracujúcej rodiny, ktorá prekonáva každý deň, smeje sa na strastiach, ktoré im život posiela do cesty a to donúti divákov smiať sa s nimi," uviedol Jeff Lerner zo Sonny Pictures Television vo vyjadrení, ktoré zverejnil magazín The Hollywood Reporter. Televízne adaptácie od spoločnosti majú v Rusku úspech. Svedčí o tom aj spracovanie seriálu Raymonda má každý rád (1996 - 2005), v ruskej verzii Voroniny (2009), ktorý je najdlhšie vysielaným hraným programom stanice CTC. Seriál má aj svoju českú verziu Rudyho má každý rád (2015), ktorú zastrešuje Česká televízia. Populárna bola v rokoch 2004 až 2009 aj ruská adaptácia seriálu Pestúnka Franny (1993 - 1999).
Seriál Roseanne vysielala americká televízna stanica ABC v rokoch 1988 až 1997 v hlavnej úlohe s komičkou Roseanne Barr, ktorá sa podieľala aj na jeho tvorbe. Za rolu ženy v domácnosti s tromi deťmi a manželom získala cenu Primetime Emmy aj Zlatý glóbus. John Goodman, známy napríklad aj z filmu Big Lebowski (1998), si za úlohu Roseanninho manžela Dana v roku 1993 tiež odniesol Zlatý glóbus.



George R. R. Martin, autor knižnej predlohy seriálu Hra o tróny (2011), poprel informácie o príprave filmu zo sveta obľúbeného fantasy príbehu. Šesťdesiatsedemročný literát prostredníctvom portálu Live Journal uviedol, že nevie odkiaľ tieto správy pochádzajú, no nie sú pravdivé.
Martin zároveň vysvetlil, že v minulosti tvorcovia seriálovej adaptácie David Benioff a D.B. Weiss uvažovali o jej ukončení filmom. „To ale neznamená, že sa tak stane,“ upozornil, pričom za dôvod označil aj to, že HBO, ktorá seriál produkuje, sa zameriava na televíznu tvorbu. „Bolo by to skvelé a ja by som si to rád pozrel, no nič sa nezmenilo od posledného kola fám. Stále píšem šiesty diel The Winds of Winter. David a Dan nakrúcajú šiestu sezónu,“ vyjadril sa. „Neverte všetkému, čo čítate, chlapci a dievčatá. Najmä, keď je to na internete,“ uviedol tiež.
Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Hoci jej predlohou je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny, ktorú televízia HBO vysielala od apríla do júna, sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Dátum vydania šiestej časti knižnej série nie je zatiaľ známy.



Americký herec a režisér David Schwimmer bude účinkovať v pripravovanom sitkome britskej televíznej stanice Channel 4 s názvom Morning Has Broken. Predstaví sa po boku herečky Julie Davis, ktorá sa zároveň postarala o námet a scenár.
Príbeh seriálu bude o zákulisí fiktívnej televíznej šou Good Morning... With Gail Sinclair, ktorej obľúbenosť postupne klesá. Tvorcovia si preto zavolajú na pomoc amerického televízneho producenta (Schwimmer), ktorý by mal pomôcť zvýšiť sledovanosť. Okrem neho sa v seriáli objaví dvojica moderátorov, ktorú stvárnia spomínaná Davis a britský komik Nick Mohammed.
Úloha televízneho producenta bude pre rodáka z New Yorku prvým pravidelným účinkovaním v sitkome, odkedy hral v seriáli Priatelia (1994 - 2004). "Roky som bol veľkým fanúšikom Julie a som nadšený, že mám konečne možnosť spolupracovať s ňou a Nickom na tak fantastickej komédii," uviedol 48-ročný Schwimmer vo vyhlásení. Channel 4 si objednal šesť 30-minútových epizód. Stanica by ich mala vysielať v roku 2016.
David Schwimmer sa preslávil predovšetkým ako Ross Geller v spomínanom seriáli Priatelia (1994 - 2004) Ďalej si zahral napríklad v snímkach 6 dní, 7 nocí (1998), Nadaný žiak (1998), Picking Up the Pieces (2000), Z ničoho len nič (2006), John Carter: Medzi dvoma svetmi (2012), The Iceman (2012) a tiež v miniseriáli Bratstvo neohrozených (2001). V animovanom filme Madagaskar (2005) a jeho ďalších dvoch pokračovaniach z rokov 2008 a 2012 prepožičal hlas žirafe Melmanovi.




Americký herec Robert Knepper sa predstaví v nových častiach obľúbeného seriálu Mestečko Twin Peaks (1990 - 1991). Akú postavu stvárni, však zatiaľ nie je známe. Novinku pripravuje režisér David Lynch, ktorý sa spolu s Markom Frostom postaral o scenár všetkých 18 epizód. Dvojica pritom spolupracovala aj na tvorbe pôvodného seriálu, ktorý v roku 1991 získal tri Zlaté glóbusy.
V projekte sa predstaví aj Amanda Seyfried, Kyle MacLachlan si zopakuje úlohu Dalea Coopera. Podľa informácií portálu Deadline.com by mali herecké obsadenie doplniť aj David Patrick Kelly či Richard Beymer.
Päťdesiatšesťročný Robert Lyle Knepper je rodákom z mesta Fremont v štáte Ohio. K herectvu sa dostal vďaka matke, ktorá robila rekvizitárku v divadle a začal sa mu venovať už počas strednej školy. Následne sa rozhodol študovať divadlo na Northwestern University. Knepper na filmovom plátne debutoval v roku 1986 vďaka dráme Taký je život!. Následne sa predstavil aj v snímkach ako Život v nebi (1987), Hlásim svoju smrť (1988), Renegáti (1989), Mladé pušky 2 (1990), Všetci hovoria: Milujem ťa (1996), Dobrú noc a veľa šťastia (2005), Rukojemník (2005), Hitman (2007), Deň, keď sa zastavila Zem (2008), Kuriér 3 (2008) alebo Hry o život: Drozdajka 1 (2014), pričom ako Antonius sa objaví aj vo filme Hry o život: Drozdajka 2, ktorý by sa mal dostať do slovenských kín 19. novembra. Účinkoval tiež v seriáloch Zlodeji (2001 - 2002), Carnivale (2003 - 2005), Mob City (2013), či v rokoch 2009 až 2010 v projekte Hrdinovia (2006 - 2010). Známy je aj ako Theodore 'T-Bag' Bagwell z televízneho hitu Prison Break: Útek z väzenia (2005 - 2009).





Mníška Florinda Ruiz Carapia sa v Mexiku stala hviezdou kuchárskej televíznej súťaže MasterChef. Šesťdesiatosemročná sestra, ktorá prijala meno Hermana Flor, je v súčasnosti jednou z piatich finalistov programu. V prípade víťazstva si odnesie milión mexických pesos (v prepočte približne 53-tisíc eur), ktoré chce použiť na zníženie dlhu kongregácie. Ten vznikol pri budovaní a rozširovaní škôl.
Hermana Flor začínala v súťaži s ďalšími 299 súťažiacimi. Do finále ju podľa porotcov dostali jej čili omáčky. S postupom do ďalších kôl, narastala aj jej popularita. Producent programu Alejandro Esquivel pritom priznal, že sa obáva dôsledkov, ak Hermana Flor nezvíťazí. O tom rozhodne o tri týždne porota zložená zo šéfkuchárov.
Sestra pracuje v seminári, kde denne varí tri jedlá pre 150 ľudí. Ako uviedla, v súťaži ju doteraz zaskočilo, keď jej nariadili uvariť homára. „Je veľa veci, ktoré neviem použiť. Také morské špeciality som nikdy nevarila. Na také jedlo nemáme peniaze,“ priznala. Namiesto toho v jej kuchyni prevládajú čili papričky, paradajky a cibuľa. „S tým vám viem urobiť chutné jedlo,“ povedala.
Narastajúcu popularitu si Hermana Flor nepripúšťa. „Nehovorte mi, že som slávna. Nie som slávna, kým tie peniaze nebudem mať v ruke. Chcem vyhrať, pretože chcem pomáhať ostatným,“ vyjadrila sa. „Máme dlhy, máme misie, kde poskytujeme pomoc a s tou súťažou a miliónom pesos, ktoré ponúkajú, budem môcť pomáhať,“ dodala.



©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.