3. 11. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Hlásateľ predpovede počasia vo francúzskej verejnoprávnej televízii prišiel o miesto po vydaní a propagácii svojej knihy, v ktorej kritizuje politikov, vedcov a ďalších expertov za to, čo nazýva prehnaným pohľadom na klimatické zmeny.
Televízia France-2 prepustila "rosničku" Philippa Verdiera mesiac pred konferenciou OSN o klíme, ktorú bude hostiť Paríž. Deklarovaným cieľom konferencie je uzavrieť ambicióznu celosvetovú dohodu, ktorá by obmedzila globálne otepľovanie.
Philippe Verdier oznámil, že prišiel o prácu, na videu, ktoré zverejnil cez víkend na internete. Svoje prepustenie z televízie označil za útok na slobodu médií.
Spoločnosť France Télévisions, ktorá je majiteľom stanice France-2, sa k tomu nechcela dnes vyjadriť, píše agentúra AP. Francúzske médiá s odvolaním sa na televíznu spoločnosť uviedli, že Verdier porušil etické pravidlá. Mnohé mediálne organizácie majú smernice, podľa ktorých žurnalisti nesmú vyjadrovať verejne svoje osobné názory na veci, ktoré spravodajsky pokrývajú.
Väčšina odborníkov na klímu sa zhoduje, že planéta sa otepľuje z veľkej časti v dôsledku činnosti človeka.

Copyright © TASR 2015