4. 11. 2015

VYJADRENIE Ministra zdravotníctva Viliama Čisláka

VYJADRENIE
Ministra zdravotníctva Viliama Čisláka




Minister zdravotníctva Viliam Čislák reaguje na článok, ktorý bol publikovaný dňa 4. novembra 2015 na webovom portáli, v online denníku Aktuálne.sk pod titulom „Čislák mal podozrivý kšeft v štátnej poisťovni Foraiovi požehnať“.
Od tohto tvrdenia, ako aj od ďalších zavádzajúcich informácií, ktoré boli dnes zverejnené, sa minister zdravotníctva V. Čislák tvrdo dištancuje. Publikované informácie: „...Škandalózna zmluva o prenájme z dielne Marcela Foraia vznikala podľa informácií Aktuálne.sk s vedomím ministra zdravotníctva Viliama Čisláka. Bol vraj od začiatku podrobne informovaný o procese prípravy sťahovania centrály poisťovne a organizačných zložiek do budovy Panon Office na Panónskej ceste v bratislavskej Petržalke. Dohoda o sťahovaní vznikla pritom v čase, keď budova nebola ešte ani dostavaná...“, sú nielen klamstvom, ale minister ich vníma ako hrubé osočovanie jeho osoby. Takýto prístup považuje za neprofesionálny a nekorektný voči osobe ministra zdravotníctva, voči čitateľom, občanom aj pacientom. Minister zdravotníctva protestuje proti spájaniu svojho mena „s podozrivými kšeftami v štátnej poisťovni“, ako to uvádza autorka článku.
Vzhľadom na uvedené skutočnosti, ktoré minister považuje za mimoriadne závažné, neprofesionálne, prekračujúce hranicu etiky a korektnosti, žiada autorku Martinu Ruttkayovú o zverejnenie zdroja z prostredia VšZP, o ktorom píše a minister zároveň zvažuje príslušné právne kroky v súvislosti so zverejnením hrubo osočujúcich a lživých informácií.
Zároveň žiada o verejné ospravedlnenie, pretože ide o publikovanie klamstva, ktoré je v tomto prípade neprehliadnuteľné, neodpustiteľné a prekračuje všetky hranice korektnosti.