8. 11. 2015

Zomrel Gunnar Hansen

Zomrel Gunnar Hansen

Americký herec islandského pôvodu Gunnar Hansen, ktorý stvárnil vraha prezývaného Kožená tvár v kultovom horore Texaský masaker motorovou pílou z roku 1974, zomrel v sobotu vo veku 68 rokov na rakovinu pankreasu.
Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na hercovho agenta Mikea Eisenstadta. Hansen zomrel doma v americkom štáte Maine.
Hansen bol hviezdou pôvodného hororu z roku 1974, ktorý sa stal kultovým filmom medzi fanúšikmi tohto žánru a inšpiroval ďalších tvorcov k nakrúteniu pokračovaní či remakeov.
Vo filme sú priatelia na návšteve v dome svojho starého otca a naháňa ich tam maniak Kožená tvár, ozbrojený motorovou pílou. Hansenova postava vo filme "je jedným z najpovestnejších zloduchov v dejinách kinematografie", uviedol hercov agent Eisenstadt.
Hansen vydal v roku 2013 knihu s názvom "Chain Saw Confidential" (Motorová píla - tajné), v ktorej ponúkol čitateľom zákulisný pohľad na to, ako sa film nakrúcal, dodal Eisenstadt. Hansen žil v Maine približne 40 rokov, kde pracoval ako herec a spisovateľ.
V poslednom období života Hansen pracoval na filme "Death House". Bol aj scenáristom a producentom tejto snímky. Podľa internetovej filmovej databázy IMDb je snímka o tom, ako sa tajné zariadenie vlády stane miestom najstrašnejšej väzenskej vzbury v dejinách ľudstva. Film má prísť do kín na budúci rok, spresnil agent.
Hansen sa narodil v islandskej metropole Reykjavík. Prišiel do USA a študoval tam na Texaskej univerzite, kde si za hlavný odbor zvolil anglistiku a škandinavistiku. Po Hansenovi zostala partnerka Betty Towerová, s ktorou žil 13 rokov.

Copyright © TASR 2015