24. 2. 2016

Kontrola do Akadémie médií

Kontrola do Akadémie médií


Ministerstvo školstva posiela do Akadémie médií, odbornej vysokej školy mediálnej a marketingovej komunikácie v Bratislave kontrolu. Posúdiť chce jej spôsobilosť na uskutočňovanie bakalárskych študijných programov. Rezort totiž disponuje informáciami o výkone exekúcie na tejto škole i o probléme s doručovaním korešpondencie. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.
Ministerstvo plánuje preveriť aj nakladanie s dotáciou na podporu študentov, ktorá bola vysokej škole poskytnutá na zabezpečenie zákonných nárokov študentov, ide najmä o sociálne štipendiá. "Podľa informácií rodičov, ktorí sa ministerstvu školstva ozvali, ich totiž študenti nedostávajú, hoci im mali byť priznané," hovorí minister školstva Juraj Draxler (nominant Smeru-SD). Ministerstvo na sociálne štipendiá pre školu vyčlenilo v roku 2015 celkovo 24.095 eur a na motivačné štipendiá ďalších 3955 eur. Odbor kontroly ministerstva preverí nakladanie s týmito zdrojmi v najbližšom čase.
Rezort školstva zároveň požiadal Akreditačnú komisiu o preverenie podmienok uskutočňovania akreditovaných študijných programov na Akadémii médií, odbornej vysokej škole mediálnej a marketingovej komunikácie v Bratislave. Dôvodom sú pochybnosti či sú tieto programy v súčasnosti uskutočňované v súlade s ich akreditáciou.
Škola má momentálne akreditované bakalárske študijné programy - marketingová komunikácia a mediálna komunikácia. "V prípade magisterských študijných programov mediálne štúdia, denná a externá forma, bolo rozhodnuté o pozastavení akreditácie, preto na uvedené štúdium nie je možné prijímať nových študentov," podotkla Dupaľová Ksenzsighová.
Na základe zistení Akreditačnej komisie ministerstvo zrealizuje ďalšie kroky, ktoré môžu viesť až k odňatiu štátneho súhlasu, a teda k ukončeniu činnosti tejto súkromnej vysokej školy.

Copyright © TASR 2016