26. 4. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Anglický herec, komik a filmár Ricky Gervais by rád moderoval udeľovanie Oscarov. Päťdesiatštyriročný rodák z Readingu, ktorý už štyri razy sprevádzal odovzdávaním Zlatých glóbusov, to povedal v rozhovore pre E! News. "Moderoval by som to, ak by mi povedali, že si môžem hovoriť, čo chcem. Ale to nikdy nespravia," uviedol moderátor, ktorý má svoju prácu veľmi rád. "Ľudia si myslia, že si to neužívam. Milujem to. Naozaj mám rád, keď vyjdem na pódium a hovorím, čo chcem. No je to stresujúce, pretože pritom musím pracovať," vyjadril sa komik.
Ricky Dene Gervais je známy najmä vďaka britskému seriálu Kancel (2001 - 2003), v ktorom stvárňoval Davida Brenta a tiež sa podieľal na jeho scenári a réžii. Bol i výkonným producentom americkej verzie seriálu, ktorú vysielali v rokoch 2005 až 2013, a momentálne pripravuje o Brentovi celovečerný film s názvom Life on the Road. Na konte má okrem toho komédie The Invention of Lying (2009), na ktorej sa podieľal ako režisér a scenárista, a zároveň hral jednu z hlavných postáv, či Cemetery Junction (2010), na ktorej ako režisér a scenárista spolupracoval so Stephenom Merchantom. Dvojica vytvorila spolu s Warwickom Davisom aj seriál Life's Too Short (2011 - 2013). V rokoch 2012 až 2014 vysielali seriál Derek, na ktorom Gervais pracoval ako scenárista, režisér a taktiež stvárňoval titulnú postavu. Tento mesiac mala premiéru jeho komédia Special Correspondents, ktorá je remakeom francúzskej snímky Envoyés tres spéciaux (2009). Na konte má sedem televíznych cien BAFTA, Zlatý glóbus, dve ceny Primetime Emmy a mnoho ďalších trofejí.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.