28. 4. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká spoločnosť Netflix pripravuje seriál, ktorého príbeh sa bude odohrávať desať rokov po udalostiach z komédie Wet Hot American Summer (2001). Diváci a diváčky sa môžu tešiť na osem epizód. Wet Hot American Summer: Ten Years Later začnú vysielať na budúci rok. Netflix pritom vlani ponúkol seriál Wet Hot American Summer: First Day of Camp, ktorý bol prequelom spomínaného filmu.
Na scenári novinky pracujú Michael Showalter a David Wain, ktorí sa podieľali na scenároch oboch spomínaných predchádzajúcich projektov. Tie režíroval 46-ročný Wain, ktorý sa postará aj o réžiu novinky. Herecké obsadenie seriálu zatiaľ nie je známe. Vo filme i v prequelovom seriáli si zahrali Marguerite Moreau, Janeane Garofalo, David Hyde Pierce, Michael Ian Black, Zak Orth, A.D. Miles, Paul Rudd, Christopher Meloni, Molly Shannon, Ken Marino, Joe Lo Truglio či spomínaný Showalter.

Podpredseda Európskej komisie Frans Timmermans dnes vyhlásil, že tvrdé zásahy Turecka proti médiám a hlásené prípady porušovania ľudských práv vzďaľujú túto krajinu od Európy, hoci dúfa, že sa stane členským štátom Európskej únie.
Timmermans povedal zákonodarcom EÚ, že "vzdialenosť medzi nami a Tureckom sa nezmenšuje, zväčšuje sa".
Eurokomisár uviedol, že "ak sa chcú (Turci) priblížiť Európe - čo aspoň tvrdia - mali by zlepšiť situáciu médií, ľudských práv, občianskej spoločnosti".
Timmermans je hlavným vyjednávačom veľmi kritizovanej dohody, uzavretej medzi EÚ a Tureckom, ktorej cieľom je zastaviť prúd migrantov do Grécka, pripomína agentúra AP.
Organizácie na ochranu ľudských práv a slobody médií opakovane verejne vyjadrujú obavy nad nedostatočnou toleranciou nesúhlasných názorov, akú prejavujú úrady v Turecku.

Štvrtá sezóna kriminálneho seriálu Sherlock (2010) by sa mohla dostať na televízne obrazovky koncom roka. Prezradil to herec Martin Freeman, ktorý stvárňuje Johna Watsona. "V súčasnosti nakrúcame, pričom tri nové diely budú mať, podľa môjho názoru, premiéru v období Vianoc," vyhlásil 44-ročný herec v televíznej šou írskeho komika Grahama Nortona. Novú sériu Sherlocka začali nakrúcať začiatkom mesiaca, oficiálny termín premiéry však zatiaľ neoznámili.
Seriál Sherlock, ktorého tvorcami sú Steven Moffat a Mark Gatiss, preniesol hrdinu kníh Sira Arthura Conana Doyla, detektíva Sherlocka Holmesa, z prelomu 19. a 20. storočia do súčasnosti. Tretiu sériu vysielala televízia BBC po dvoch rokoch čakania v januári 2014, tento rok v januári sa na obrazovky dostal špeciál s podnázvom The Abominable Bride. Nakrúcanie dlho spomaľovala predovšetkým pracovná zaneprázdnenosť oboch predstaviteľov hlavných úloh, Benedicta Cumberbatcha (Holmes) a spomínaného Martina Freemana. Seriál predvlani získal sedem cien Primetime Emmy vrátane trofejí pre Cumberbatcha a Freemana a taktiež pre Moffata v kategórii Najlepší scenár miniseriálu, televízneho filmu alebo dramatického špeciálu.
 

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.