6. 5. 2016

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA

“Nezabúdajme, že keď Hitler v roku 1932 vyhral voľby, presadzoval politiku vysťahovania židov do Izraela. Spočiatku podporoval sionizmus, ale potom sa zbláznil a napokon zavraždil šesť miliónov židov.”
Ken Livingston Labouristická strana a bývalý starosta Londýna

“Som trochu urazený tým, že nie je dnes prítomný. Bolo nám spolu naposledy tak veselo. Je to vôbec divné. Je tu plná sála reportérov, celebrít, kamier, ale on tu nie je. Snáď je to pre Trumpa príliš lacná večera? Čo robí namiesto toho? Možno je doma, má na večeru trump-steak a píše na Twitteri urážky na adresu Angely Merkelovej? Elita republikánov neverí, že Trump je ich najpravdepodobnejším uchádzačom … Hovoria, že Donald nemá skúsenosti zo svetovej politiky, aby sa mohol stať prezidentom. Kvôli spravodlivosti ale musím povedať, že strávil roky schôdzkami so svetovými lídrami: Miss Švédsko, Miss Argentína, Miss Azerbajdžan. “
Barack Obama


"V určitom okamihu, keď sa ten ruský zelenáč priblíži, musíte páliť. Za normálnych okolností by Obama, nazvime ho prezidentom, zavolal Putinovi a povedal: 'Počúvaj, urobte nám láskavosť, nerobte to, stiahnite toho maniaka, zastavte to.' Ale my nemáme takého prezidenta. On bude hrať vonku golf alebo niečo také."
Donald Trump