15. 8. 2016

E.Tomáš sa vracia k Robertovi Ficovi

E.Tomáš sa vracia k
Robertovi Ficovi


Erik Tomáš končí na poste štátneho tajomníka ministerstva školstva. Vracia sa k predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD), ktorému bude robiť poradcu pre médiá. Poslaneckého mandátu sa nevzdá. Oznámil to dnes na sociálnej sieti Facebook.
"Vraciam sa k premiérovi, dohodli sme sa na spolupráci. Svoje rozhodnutie vzdať sa postu štátneho tajomníka som oznámil na porade vedenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR," píše na sociálnej sieti. Pri premiérovi bude pôsobiť ako poradca pre médiá. "Zároveň si ponechám aj poslanecký mandát. Táto dvojúloha je pre mňa nová a nesmierne náročná výzva. Pristupujem k nej s rešpektom," doplnil.
Tomáš začínal ako redaktor. Z televízie Markíza odišiel robiť hovorcu ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. V minulom volebnom období bol šéfom Ficovej komunikácie. V marcových parlamentných voľbách ho zvolili za poslanca Národnej rady SR. V parlamente sa však dlho neohrial, odišiel robiť štátneho tajomníka na ministerstvo školstva. Na jeho poslanecký mandát nastúpil náhradník.

Copyright © TASR 2016