16. 8. 2016

SNS nepodporí zvýšenie koncesionárskych poplatkov

 SNS nepodporí zvýšenie
 koncesionárskych poplatkov

SNS nepodporí zvýšenie koncesionárskych poplatkov vo vláde a ani v parlamente. Ako povedal dnes novinárom predseda SNS Andrej Danko, národniari zákon o zvyšovaní poplatkov v tejto podobe za žiadnych podmienok nepodporia. „Názor na koncesionárske poplatky som nezmenil. Ani jeden zákon, ktorý zoberie euro, nebude prechádzať so súhlasom SNS. Tento zoberie rodinám tri eurá mesačne. Svoj názor som tlmočil koaličným partnerom,“ vyhlásil Danko.
Predseda SNS vidí v činnosti RTVS veľké rezervy. „Mali by sme prehodnotiť činnosť RTVS. Osobné hystérie konania v podaní ministra kultúry Mareka Maďariča nechápem. Považujem to za jeho individuálne konanie,“ konštatoval Danko.
Podľa Danka ministri SNS nemajú na podporu zvýšenia koncesií na stredajšom rokovaní vlády politický mandát. „Neviem si predstaviť , že by ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná dávala mediálne ultimáta Smeru, že keď jej nedá na mlieko, skočí do Dunaja. Maďarič je skúsený politik. Nechápem to. Snažil som sa to zastaviť,“ konštatoval Danko s tým, že jeho partnerom je v koalícii Robert Fico a verí, že ten podnikne kroky, aby také rozpory v koalícii nevznikali.
Novela zákona zvyšujúca koncesionárske poplatky, ktorá pred prázdninami vyvolala spor medzi ministrom kultúry Marekom Maďaričom a koaličnou Slovenskou národnou stranou (SNS), je medzi materiálmi čakajúcimi po letnej prestávke na zaradenie na rokovanie vlády. K novele prišlo vyše 170 pripomienok, 85 predkladateľ neakceptoval, a to vrátane zásadných. Návrh novely tak ide na rokovanie vlády s rozporom s Ministerstvom financií SR, Republikovou úniou zamestnávateľov (RÚZ), Združením miest a obcí Slovenska a s čiastočným rozporom s verejnosťou, uvádza sa v predloženom materiáli. Novela navrhuje zvýšiť od januára 2017 koncesionársky poplatok pre domácnosti zo súčasných 4,64 eura na 7 eur.


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.