8. 9. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Kto by si nepamätal známeho trénerského futbalového svetobežníka Winfrieda Schäfera? Šesťdesiaťšesťročný Nemec s bujnou blonďavou hrivou známy predovšetkým z angažmánov v Karlsruhe či pri kamerunskej a thajskej reprezentácii, sa najnovšie zviditeľnil incidentom na Jamajke, kde ako kouč národného tímu pôsobí od roku 2013.
Jamajčanom sa nepodarilo postúpiť do záverečnej fázy o postup na MS 2018 do Ruska. "Reggae Boyz" prišli o šancu na prienik ďalej po sobotňajšej prehre s Panamou (0:2), Schäfer už v poslednom zápase B-skupiny štvrtej fázy eliminácie proti Haiti (0:2) nekoučoval jamajský tím. Čoraz hlasnejšie sa hovorí o tom, že v tejto funkcii skončí, no dôvod nemusí byť iba výsledkový.
Možno aj pod vplyvom sklamania sa Schäfer na tamojšom letisku v Kingstone postaral o poriadny rozruch. Najprv odmietol žiadosť reportéra jamajskej televízie o rozhovor. Neskôr, keď sa s médiami zhováral jeden z funkcionárov jamajského mužstva, naschvál odpojil kábel patriaci televíznej stanici a prerušil interview.
Združenie jamajských žurnalistov okamžite podalo protest, v ktorom žiadalo potrestanie skúseného lodivoda. Jamajská futbalová federácia (JFF) mu okamžite pozastavila činnosť, začala vyšetrovať celý incident a údajne je možné, že práve preň ukončí s Nemcom kontrakt platný do roku 2018.
A čo na to samotný Schäfer? Údajne nesúhlasí s rozhodnutím federácie a domáha sa možnosti znova pracovať. Trénerovi právnici sa už medzičasom stihli obrátiť aj na Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA). "Som veľmi prekvapený. Ešte som tu nedokončil svoju prácu. Milujem túto krajinu, ľudí a chcem vybudovať kvalitný jamajský tím zložený z najlepších domácich hráčov a zahraničných legionárov," vyhlásil Schäfer.

Fanúšikovia a fanúšičky klasického britského sci-fi seriálu Doctor Who (1963 - 1989) sa môžu tešiť na nové animované spracovanie príbehu Doktora s názvom The Power of the Daleks, ktorý televízia BBC vysielala v roku 1966. Ten pozostával zo šiestich epizód, ktorých záznamy v 70. rokoch minulého storočia vymazali. Po prvý raz sa v nich pritom objavil druhý predstaviteľ hlavného hrdinu Patrick Troughton. Ako potvrdila BBC, stratený príbeh bude od 5. novembra - na 50. výročie vysielania prvej časti, dostupný prostredníctvom ich online obchodu.
Animovaný príbeh vznikol na základe zachovaných fotografií, krátkych klipov a zvukových nahrávok. Doktor v ňom bojuje proti nepriateľskej rase Dalekov, pričom mu v tom pomáhajú jeho spoločníci Polly a Ben, ktorých v originálnych epizódach stvárnili Anneke Wills a Michael Craze. Prvé tri epizódy budú mať špeciálnu premiéru v londýnskom kine BFI Southbank, tiež 5. novembra. The Power of the Daleks bude od 21. novembra dostupný aj na DVD nosičoch. "Je to najambicióznejšie reštaurovanie archívu Doctora Who, aké kedy niekto skúsil," vyjadril sa režisér a producent projektu Charles Norton.
Hlavnou postavou sci-fi série Doctor Who je excentrický humanoidný mimozemšťan, ktorý si hovorí Doktor a cestuje priestorom i časom v lodi zvanej TARDIS. Tá zvonku vyzerá ako stará modrá policajná búdka, ale vnútri je obrovská. Na cestách sa k nemu často pridávajú rôzni ľudia alebo ďalší mimozemšťania a spoločne zachraňujú Zem i vesmír. Seriál vysielali najprv v rokoch 1963 až 1989, no celosvetový fenomén sa z neho stal až po štarte modernej verzie v roku 2005. Doktora hral vtedy už deviaty herec Christopher Eccleston. Zmeny hercov tvorcovia vysvetlili tým, že Doktor sa s každým úmrtím regeneruje do nového tela.

Tretia sezóna amerického dramatického seriálu Tyran (2014 - 2016) bola jeho posledná. Informovali o tom zástupcovia televízie FX, ktorí oznámili, že jej stredajšia finálová epizóda uzavrela celý projekt. "Tvorcovia Tyrana urobili počas týchto troch sezón maximum, aby mohli americkým divákom rozpovedať aspoň malú časť z mnohých strhujúcich ľudských príbehov, ktoré sa dnes odohrávajú na Blízkom východe," uviedol v stanovisku výkonný riaditeľ FX John Landgraf a dodal, že ďakuje všetkým, ktorí sa na ňom podieľali.
Tyran sleduje lekára Barryho Al-Fayeeda, syna diktátora fiktívnej krajiny Abuddin nachádzajúcej sa na Blízkom východe. Ten sa do rodnej zeme vráti po dvadsiatich rokoch aj so svojou americkou manželkou a deťmi na svadbu svojho synovca. Po jeho príchode však otec zomiera, moc preberá jeho starší brat Jamal a Barry sa zamotáva do miestnej politickej krízy. Ako Barry sa predstavil anglický herec Adam Rayner, jeho staršieho brata stvárnil Izraelčan Ashraf Barhom. V seriáli si tiež zahrali Jennifer Finnigan, Moran Atias, Noah Silver, Alexander Karim, Melia Kreiling, Justin Kirk, Chris Noth alebo Leslie Hope.

Anglický spevák Zayn Malik sa podieľa na seriáli Boys. Projekt americkej televízie NBC sa bude zameriavať na vzostup veľmi úspešnej chlapčenskej skupiny a následný tlak, ktorému musia členovia formácie odolávať.
Dvadsaťtriročný interpret spolupracuje na seriáli ako jeden z výkonných producentov. Na novinke sa podieľajú aj tvorca úspešného televízneho projektu Zákon a poriadok (1990 - 2010) Dick Wolf, jeho manželka Noelle Wolf, Amanda Ghost, Gregor Cameron, Sarah Stennett či Peter Jankowski. O scenár sa postarajú Sherri Cooper-Landsman a Jennifer Levin. "Dick Wolf je legenda a je skvelé, že môžem s ním a NBC spolupracovať na tomto seriáli," uviedol Malik, ktorý pôsobil v skupine One Direction. "Zayn určite prinesie autentický pohľad do sveta, v ktorom deti dosahujú slávu závratnou rýchlosťou," vyjadrila sa zástupkyňa NBC Jennifer Salke.
Zain Javadd "Zayn" Malik sa preslávil v spomínanej skupine One Direction, v ktorej pôsobil v rokoch 2010 až 2015 a vydal s ňou albumy Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013) a Four (2014). Tento rok v marci ponúkol pod menom Zayn debutový sólový album Mind Of Mine, z ktorého pochádzajú single Pillowtalk, Like I Would a Wrong.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.