13. 9. 2016

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ
 

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udelila na svojom dnešnom zasadnutí jednu pokutu a dve upozornenia na porušenie zákona. Najvyššiu pokutu 30-tisíc eur dostal vysielateľ Markíza-Slovakia s programovou službou TV Markíza za to, že v dňoch 21., 22. a 23. decembra 2015 neodvysielal oznam o porušení zákona uložený RVR ako sankciu v súvislosti s odvysielaním príspevku Zvláštne správanie lekára z 31. marca 2015 v Televíznych novinách. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa licenčnej rady Lucia Jelčová.
Vysielateľ Markíza-Slovakia dostal tiež upozornenie na porušenie paragrafu týkajúceho sa objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov, oddeľovania názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru v príspevku Vyzerá to na dvojkoalíciu z 15. februára 2016 v programe Televízne noviny.
Upozornenie na porušenie paragrafu, ktorý sa týka objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov a oddeľovania názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru dostal aj vysielateľ Rozhlas a televízia Slovenska s programovou službou Rádio Patria v súvislosti s vysielaním príspevku o prieskume volebných preferencií agentúry AKO 19. februára 2016 v programe Kronika.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.